Langkau ke kandungan utama

Walk2

Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

Sunday..

Gua balik ke KL. Sebelum gua blah dari melaka, my ibu ajak gua pergi kedai mak handam. Kebetulan sebab nono pun ada.

Serius gua ingat senang je nak cari baju pengantin yang enak di ratap oleh mata gua. Memang bila dah sampai, penyakit rambang mata gua pun datang. Hampir sejam gua dan nono 'meeting' pasal baju dengan pelamin.

Last2 gua pilih silver putih. Sebab, gua tengok warna ni nampak suci. Yang ini untuk majlis kat Melaka. Kat Terengganu gua dan nono belum decide lagi.

KL Sogo.

Gua telah membocorkan rahsia gua pada nono. Walaupun rahsia tu amat berat diberitahu, tapi gua rasa sudah sampai masa untuk gua bagi tahu. Maklumlah, kejujuran amat penting di dalam sesebuah hubungan.

Gua cakap dengan nono," sepanjang selama 7 tahun hidup di KL, ini kali pertama saya masuk ke dalam Sogo."

Nampak tak muke toye gua masa menunggu kat fitting room? Punya ramai manusia kat dalam sogo tu. Macam ada Shakira tengah gelek lagu waka-waka pula.

Bershopping pada bulan puasa ni memang memenatkan. Gua dapat rasa seluruh kolestrol dalam badan gua telah terbakar. Hangus dan habis hancur.

So gua ajak nono duduk kat depan sogo. Melabuhkan ponggong sekejap kat tangga tu. Gua rasa terketar lutut akibat lama sangat menunggu dan merayau kat dalam sogo. Lu orang tengok muka gua ngan nono, memang nampak penat kan?

Rasa nak seteguk air tembikai susu je...

Ulasan

HLiza berkata…
Bersedialah utk melibatkan diri dgn lebih byk shopping kat tempat2 peberet org pompuan macam tu selepas ini wakaka..
Mr feckry berkata…
Hliza:haiyo
ayut berkata…
hliza, kecualilah pompuan macam acik ni..hahaha..sebab acik tak suka shoopping. Dan yes..adikku tersayang..get ready yer..untuk terus ber work out dengan acara bershopping bersama isteri tercinta. Dan acik rasa, kau perlulah bawa PSP kau tu sebagai persediaan di harimuka.lol
Mr feckry berkata…
ayut:yeke?akan dinilai cadangan itu
y@n@ M!B berkata…
sy pn tgh fenin lg pk psl mak handam..ngee~ @_@
Mr feckry berkata…
yana:wah yana senyap2 je
Nurul Ain berkata…
good-good.., helok sgtlah tu
Mr feckry berkata…
ain:bile plak
ardinihumaira berkata…
muka nono lagi penat. sian nono.. hehe...


p/s: jam serupa wahhhhh! :)
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
oii masuk sogo awek teman... caya la ko
annfrendly berkata…
waaa.. tak lame lagik ni..
yess.. boleh makan nasik minyak..

hahahaa.. muke sikit pun tak nampak letih.. tapi bersinar2..
hai.. orang tengah bahgie lah katekan..
::cdot the dot:: berkata…
muka lu kan...mcm...hmmm....mcm..........tak pe la..gua posa ari ni...
Mr feckry berkata…
brutal:kalu sorang wa tak masuk
Mr feckry berkata…
ann:tu muke gua time letih tu
Mr feckry berkata…
cdot:memang macam brad pit sikit..
Mr feckry berkata…
ain:lu bile plak
HonEyBuNNy berkata…
wah2...awai eh shopping...hehehhe...cepat2 tawin..hehe

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…