Langkau ke kandungan utama

Saturday de Gym

Gaya, mutu, keunggulan

Deep chest bench press

Chest flying dumble

Dumble pull over

Yes, hujung minggu begini gua amat selesa pergi.

Actually gua ada rasa macam pening sikit kepala pagi tadi, tapi lepas mandi evrything is ok. Orang pelik gua macam tak puasa je pergi gym. Hellooo...lu malas lu kata gua tak puasa pula. Ni nak habaq sat, berlakunya perang badar adalah di bulan ramadhan dan majoriti perang di zaman Rasulullah s.a.w berlaku di bulan ramadhan. So apa masalah gua boleh tak larat. Tak logic langsung.

Aznil hj Nawawi pun cakap, puasa ni menyihatkan tubuh badan.

Ok cerita workout pula. Ni gambar gua baru je ambil. Panas lagi gambau ni. So ini la bentuk badan gua yang terbaru. Macam tak ada beza je. Tapi yang penting rambut tu dah style baru. Cuma lengan gua tu macam dah besar sikit.

Aksi-aksi gambar di atas adalah cara workout untuk besarkan bahagian dada. Bagi lelaki yang kurus keding atau dada macam perempuan, cubalah buat workout ni. Gua pasti dada lu orang pasti akan mantap.

Actually berat gua still 90kg. Cuma semalam gua timbang dah turun 1 kg. Gua target bulan 12 ni berat gua akan turun sampai 75 kg.

Pasti boleh. Satu pesanan khidmat masyarakat gua, " jangan jadikan puasa anda sebagai bebanan!"

Ulasan

HonEyBuNNy berkata…
ya btoi tu....puasa bukan satu alasan...he2...malah buatkan kita lebih kuat dan semangat...he2
Mr feckry berkata…
honey:stuju bebenau
Sesumpah berkata…
gilee aaah brader

majulah otot utk brader fek hahah
Mr feckry berkata…
Sesumpah:tak la sampai giler
HLiza berkata…
Boleh tak kalau ambil gambar jgn buat muka poyo dgn mulut perasan seksi terbuka sikit macam tu..adoi sakit mato den. kah kah kah apa2 pun along respeklah kau punya semangat dik..bila kita nak buka gym ni..
Mr feckry berkata…
hliza:pe masalah pula kat mulut tu
Anne Boleyn berkata…
lu ni smart jugak yer bro. hehe ;)
Mr feckry berkata…
anne: tang mane tu

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…