Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 1 September 2010

Malam merdeka

Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

Tetiba gua teringat pasal malam merdeka. Bila gua teringat gua rindu pula zaman tu.

Gua dulu memang semangat merdeka.Sambutan merdeka, gua mulakan sambutan sejak dari pagi 30 ogos. Masa tu gua tengah havoc dengan geng2 basikal. Ye la, nak pakai motor mana ada lesen dan bawah umur pula masa tu.

Sebelum maghrib gua akan pastikan basikal dah siap di spray, pastu batang mop dah siap pacak, bendera dah ada.

Bab spray basikal yang best tu. Gua dengan geng2 gua akan buat pesta spray basikal secara bermuafakat. Satu team satu kaler. Team gua mase tu nama dia BBCC( Balck Bear Cycle Club). Best kan nama team gua. Ada banyak lagi nama best2 macam:-

  • Semut api
  • Belasah corner racing
  • Pipit terbang
  • Road Killer Boy
  • dan lain-lain..haha

Kesemua team basikal ni mempunyai misi yang sama. Iaitu berhimpun beramai-ramai untuk jerit2 dan tengok bunga api.Pastu buat acara lumba basikal secara haram, zaman gua takdenya nak joget2 capel cam bebudak sekarang. Paling lebih pun melancarkan peperang kat team basikal lain.

Balik rumah biasa lepas subuh. Pastu, makan maki hamun mak bapa masing-masing.
Share:

16 comments:

Fida Faizal berkata...

salam . wah . lamanya fida tak kesini . dulu juga . fida ada satu team berbasikal . HAHA . bangga ada basikal plh cun . ngeee . nakal gila masa tu . HAHA

Mr feckry berkata...

fida:nakal2 cute..hahah

Mak Su berkata...

heh heh, nostalgia sungguh, especially bab makan maki hamun ;p

y@n@ M!B berkata...

team basikal eh...hehe 1st time dgr =)

Mr feckry berkata...

maksu:tau tak pe

Mr feckry berkata...

yana:ayo..lu duduk planet mane?

ardinihumaira berkata...

salam kemerdekaan ke 53 :)

Mr feckry berkata...

ardhini:merdeka!

POSH76 berkata...

comei basikal tu dijaga sungguh hehe

Mr feckry berkata...

posh:alamak, bukan gua punya la

AyUT berkata...

ye, pastu tempias maki hamun tu adik beradik gak yang kena..sian...lol. takpe aku pun dulu ada gak geng basikal ..so..takper bagi can.

Sesumpah berkata...

huwaa patut ahh mlm merdeka hri tuh aku nampak macam kau jeh dicelah2 budak2 rempit beskal nih hakhakk!



best woh!

Mr feckry berkata...

ayut:ape name geng basikal ko

Mr feckry berkata...

sesumpah:bukan lu tengah tolong mak lu buat kuih ke

mr.donut berkata...

hahah..masa tu yong BCR bkt beruang tgh top..dak capit leader.hahahaha

Anne Boleyn berkata...

hakhak. kelakar pulak siap ada nama team2 basikal tu.