Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 6 September 2010

Preparation untuk raya

Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

Hujung minggu lepas..

Gua tengah fikir. Macam mana gua nak balik kampung ni. Kereta bro gua pinjam. Kuih banyak nak bawa. Baju melayu dengan songkok tinggi pun nak bawa. Baju-baju lain nak letak mana?

Semua persoalan tu berlegar-legar di kepala hotak gua.

Gua pergi luar. Tengok motor gua. Kecik besar, kecik besar je motor tu. Gua angkat tool box. Nak tukar minyak hitam. Alang-alang tukar minyak hitam gua modified terus.

Tengah gua tunggu minyak hitam tu menitik-nitik, gua imagine. Mana letak tumpi dengan biskut almond london kat motor ni. Songkok tinggi nak letak mana ek? Baju raya Jamal gua pula nak sangkut kat mana. Pening gua memikirkannya.

Lepas minyak hitam tu habis menitik, gua modified terus motor gua. Dalam kepala gua dah plan nak bikin motor gua macam kat gambar atas tu.

Tengah sebuk tangan gua memutarkan screw driver sambil berpeluh dada gua yang macam anorld susahnakeja, hp gua pula berbunyi.

"Pangkelepongprang$%@*&!" lebih kurang macam tu bunyi.

Gua tengok ada sms. Daripada bro gua. Dengan lafaz bismillah gua baca pelan-pelan senada dengan gua baca niat puasa tiap-tiap pagi, " adik, dah boleh ambil kereta."

:-Weh, kecoh betul khabar angin kata raya hari kames!
Share:

17 comments:

ardinihumaira berkata...

ha ah kan ramai cakap raya khamis...
selamat menyambut hari raya! :)

Mr feckry berkata...

ardhini:yeke

BeJeRd In-Da HoUsE berkata...

puase xde plak nak kecoh!!!

Mr feckry berkata...

bejerd:dunia semua tu....

Hazzy Ishak berkata...

cousin cakap gitu gak.baru je chat dgn dia tadi.hehe

Mr feckry berkata...

hazzy:jangan buat pasal

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

erk ?

xkisah la bila raye. asalkan happy :D

Mr feckry berkata...

miss lolly:gua sedih

AyUT berkata...

abah kata, ikut kalendar jawa, syawal mmg jatuh pada hari khamis.

HonEyBuNNy berkata...

kecoh betul...he2...hari apa neh raya..ramai ckp khamis kan..hurm..wa pn xhappy..uhuhu

annfrendly berkata...

fuh...
nasib baik..
kalau nak naik moto. bahya tue..

maybe abang lu dah bace entry semalam kot..
hehehee

hamzah ian berkata...

pergh... motor...

HLiza berkata...

Ko ni kalau raya je beriya dgn persalinan2 yg hebat..teringat adikku yg kembang kempis hidungnya kecik2 dulu bila org piju hensem pakai baju melayu.

Mr feckry berkata...

honey:kames ke jumaat ke..tak kesah

Mr feckry berkata...

ann:agaknye

Mr feckry berkata...

hamzah:haha..motor sprint

Mr feckry berkata...

hliza:haha