Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 15 Oktober 2010

Detik akhir sebelum bajet 2010

Hari ini gua memenuhi tugasan gua untuk melakukan kerja-kerja akhir sebelum pembentangan bajet 2010. Gua bersama beberapa pegawai dari Treasury telah berada di dewan rakyat pukul 10 pagi tadi.

Sempat gua jumpa dengan yang dipertua dewan. Masa jumpa Yang dipertua Dewan, gua minta kat dia untuk snap sekeping gambar. Ni gambar dia.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,
,
,
,
,
,
,
,
,

Nampak muda kan Yang Di pertua Dewan ni

Lepas jumpa Yang di pertua, gua menuju ke dewan rakyat, untuk memeriksa buku penyata kewangan. Ha, ni la kerja rasmi gua ke Parlimen.

Masa gua check Penyata kewangan tu terserempak pula dengan ahli parlimen Kepala Batas. Apa lagi gua snap la gambar die. Ha ni gambar dia...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

Amacam, style tak ahli parlimen kepala batas?

Selain dari ahli parlimen Kepala Batas, sempat juga gua terserempak dengan ahli parlimen Lembah pantai . Tu pun secara kebetulan memang YB tu ada kat tempat dia.

Gua pun bersapa la dengan dia. Maklumlah, gua kan peramah. Lagi pun tegur menegur amalam mulia.

So, sebelum gua belah dari tempat dia, gua cakap nak snap pic die. Dia dengan sporting bagi gua snap gambar dia.

Ni ha ahli parlimen Lembah Pantai...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

Cool kan ahli parlimen lembah pantai

Seteleah setel kerja gua, gua dan pegawai dari office gua pun berangkat pulang. Kami kene keluar dari dewan sebelum pukul 12. Sebab unit pengesan bom nak buat pemeriksaan. Mana la tau ada masa check-check tadi ada orang letak bom.

Dalam perjalanan keluar dewan, gua nampak seorang ahli parlimen sedang memberi press comference kat luar dewan. May be pasal pasca pembentangan bajet.

Apa lagi, snap la gambar dia.....
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


Memang style ahli parlimen ni

Begitulah segalanya ketika gua pergi parlimen. Ha amacam, best tak pengalaman gua? Sebab gua dapat jumpa dengan YB-YB.

haha..mesti lu orang cakap gua poyo kan. Lantak la.

Actually memang gua kena pergi atas urusan rasmi. Seperti biasa setiap tahun unit gua kena pergi buat pemeriksaaan penyata kewangan tahunan sebelum pembentangan bajet. Mana la tahu ada silap ke. Kalau ada silap, mahu menggelabah jabatan gua nanti.

Ha, lu orang jangan buat gambar ni jadi kontrovesi plak.
Share:

21 comments:

Anna Boleyn berkata...

kehkehkeh... apasal dewan parlimen tak de orang? kosong jerr. mesti mereka2 yang terlibat mnyampess dengan semua ahli parlimen di atas termasuklah yang divpertuan. hikhik :p

ardinihumaira berkata...

bagus2... nanti kasi ucapan khas untuk bajet ardinihumaira yer :D

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue berkata...

Hahaha....lawa lah gmbr u semua...

Mr feckry berkata...

ane:dorang pi makan

Mr feckry berkata...

ardhini:ala lu download je

Mr feckry berkata...

wyne:thank yu

HonEyBuNNy berkata...

ewahhhh...sempat lagi ye bergambar..heheheh

BeJeRd In-Da HoUsE berkata...

jgn jd ahli dewan yg suke bergendang2 meja smase dewan sdg bersidang, dah le bro...

Mr feckry berkata...

honey:bukan selalu pun

Mr feckry berkata...

bejerd:gendang gendut tali kecapi

::cdot the dot:: berkata...

ensem betul yb2 tu..

kem slam sayang ye..mana tau ada can jd datin..

Mr feckry berkata...

cdot:yb tu dah berpunyew

Syida Shukor berkata...

ahli parlimen lembah pantai perempuan lah :P

Mr feckry berkata...

syida:hehe..saje je

y@n@ M!B berkata...

whooaahh kompeni kamu yg edit bajet?? hehe tabik spring lah!!

gaya dh ada tu..buleh la sy nak vote kamu akn dtg..ngehehe~

Mr feckry berkata...

yana:uh tidak mungkin gua join politikus ni

alinac lover berkata...

smart semua ahli parlimen! hehe

Mr feckry berkata...

alinac:ahli parlimen mesti kene smart

Redbloodsnow berkata...

HAHAHA..VERANGAN EK EK EK?? MIAHAHA..LARIKSSSSSSSSSSSSSS :d

XPE² MANE TAW SOK LUSA NNTI JD KEBETULAN. VANGGA GAK AKU NNTI ADE KAWAN BLOG AHLI PARLIMEN :P HIKSS

Mr feckry berkata...

red:doa tu

annfrendly berkata...

berangan yer..
takpe.. mana taw boleh jadi kenyataan..