Langkau ke kandungan utama

Detik akhir sebelum bajet 2010

Hari ini gua memenuhi tugasan gua untuk melakukan kerja-kerja akhir sebelum pembentangan bajet 2010. Gua bersama beberapa pegawai dari Treasury telah berada di dewan rakyat pukul 10 pagi tadi.

Sempat gua jumpa dengan yang dipertua dewan. Masa jumpa Yang dipertua Dewan, gua minta kat dia untuk snap sekeping gambar. Ni gambar dia.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,
,
,
,
,
,
,
,
,

Nampak muda kan Yang Di pertua Dewan ni

Lepas jumpa Yang di pertua, gua menuju ke dewan rakyat, untuk memeriksa buku penyata kewangan. Ha, ni la kerja rasmi gua ke Parlimen.

Masa gua check Penyata kewangan tu terserempak pula dengan ahli parlimen Kepala Batas. Apa lagi gua snap la gambar die. Ha ni gambar dia...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

Amacam, style tak ahli parlimen kepala batas?

Selain dari ahli parlimen Kepala Batas, sempat juga gua terserempak dengan ahli parlimen Lembah pantai . Tu pun secara kebetulan memang YB tu ada kat tempat dia.

Gua pun bersapa la dengan dia. Maklumlah, gua kan peramah. Lagi pun tegur menegur amalam mulia.

So, sebelum gua belah dari tempat dia, gua cakap nak snap pic die. Dia dengan sporting bagi gua snap gambar dia.

Ni ha ahli parlimen Lembah Pantai...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

Cool kan ahli parlimen lembah pantai

Seteleah setel kerja gua, gua dan pegawai dari office gua pun berangkat pulang. Kami kene keluar dari dewan sebelum pukul 12. Sebab unit pengesan bom nak buat pemeriksaan. Mana la tau ada masa check-check tadi ada orang letak bom.

Dalam perjalanan keluar dewan, gua nampak seorang ahli parlimen sedang memberi press comference kat luar dewan. May be pasal pasca pembentangan bajet.

Apa lagi, snap la gambar dia.....
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


Memang style ahli parlimen ni

Begitulah segalanya ketika gua pergi parlimen. Ha amacam, best tak pengalaman gua? Sebab gua dapat jumpa dengan YB-YB.

haha..mesti lu orang cakap gua poyo kan. Lantak la.

Actually memang gua kena pergi atas urusan rasmi. Seperti biasa setiap tahun unit gua kena pergi buat pemeriksaaan penyata kewangan tahunan sebelum pembentangan bajet. Mana la tahu ada silap ke. Kalau ada silap, mahu menggelabah jabatan gua nanti.

Ha, lu orang jangan buat gambar ni jadi kontrovesi plak.

Ulasan

Anna Boleyn berkata…
kehkehkeh... apasal dewan parlimen tak de orang? kosong jerr. mesti mereka2 yang terlibat mnyampess dengan semua ahli parlimen di atas termasuklah yang divpertuan. hikhik :p
ardinihumaira berkata…
bagus2... nanti kasi ucapan khas untuk bajet ardinihumaira yer :D
Hahaha....lawa lah gmbr u semua...
Mr feckry berkata…
ane:dorang pi makan
Mr feckry berkata…
ardhini:ala lu download je
Mr feckry berkata…
wyne:thank yu
HonEyBuNNy berkata…
ewahhhh...sempat lagi ye bergambar..heheheh
BeJeRd In-Da HoUsE berkata…
jgn jd ahli dewan yg suke bergendang2 meja smase dewan sdg bersidang, dah le bro...
Mr feckry berkata…
honey:bukan selalu pun
Mr feckry berkata…
bejerd:gendang gendut tali kecapi
::cdot the dot:: berkata…
ensem betul yb2 tu..

kem slam sayang ye..mana tau ada can jd datin..
Mr feckry berkata…
cdot:yb tu dah berpunyew
Syida Shukor berkata…
ahli parlimen lembah pantai perempuan lah :P
Mr feckry berkata…
syida:hehe..saje je
y@n@ M!B berkata…
whooaahh kompeni kamu yg edit bajet?? hehe tabik spring lah!!

gaya dh ada tu..buleh la sy nak vote kamu akn dtg..ngehehe~
Mr feckry berkata…
yana:uh tidak mungkin gua join politikus ni
alinac lover berkata…
smart semua ahli parlimen! hehe
Mr feckry berkata…
alinac:ahli parlimen mesti kene smart
Redbloodsnow berkata…
HAHAHA..VERANGAN EK EK EK?? MIAHAHA..LARIKSSSSSSSSSSSSSS :d

XPE² MANE TAW SOK LUSA NNTI JD KEBETULAN. VANGGA GAK AKU NNTI ADE KAWAN BLOG AHLI PARLIMEN :P HIKSS
annfrendly berkata…
berangan yer..
takpe.. mana taw boleh jadi kenyataan..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…