Langkau ke kandungan utama

Goyang di malam akuan awam

Setiap tahun ofis gua akan buat malam akuan awam. Majlis ni senang cakap untuk bagi bebudak office termasuk bos-bos enjoy sebab dah berhempas pulas menyiapkan akaun awam. Lu orang tau tak akaun awam?

Nasib le kalau lu orang tak tau.

Macam mana yang gua pernah cakap sebelum ni, gua akan perform untuk dinner malam tu. So entry ni gua malas nak story ape yang kitorang makan, or siapa yang datang. Tu semua tak penting.

Yang penting gua cuma nak tunaikan janji gua untuk lu orang tengok gua menari mak yong.



Ok, video clip kat atas ni, clip gua menari mak yong kat dinner tu. Kalau lu orang nak tengok ahli bina badan menari mak yong . Ushaa la clip tu..

Gua mengarut.

Ni la clip gua melalak karok masa malam akaun awam. Gua feat dengan wan member opis gua. Malam tu patut kami berduet 2 lagu. Tapi disebabkan ada masalah teknikal, so kami menolak rayuan peminat untuk mendendangkan lagu ke dua kami. Ceh gua mengarut lagi.

Lu orang mesti gelakkan gua lepas tengok video clip ni. Nanti kalau lu orang tengok, jangan pasang depan orang plak. Takut ade composer lagu cari gua pula.

Dalam perjalanan balik, M.Nasir call. " Bro apesal gua tak jumpa lu dulu.

Gua jawab," ape hal plak lu nak jumpa wa dulu?"

M. Nasir jawab lagi, " kalau gua jumper lu dulu, comfirm gua feat dengan lu orang lagu ni."

Ingat jangan gelak lepas tengok gua nyanyi, kalau tak gua terjun bangunan.

Ulasan

fie berkata…
ahaha. M.Nasir ekkkk. okokok. gmbr first tu, mcm tugu negara you!!!
fatian athiea berkata…
wah..
mnari mak yong..
xsgke org kuat gym..
g mnari..haha
Mr feckry berkata…
fie:hagak2 la
Mr feckry berkata…
fatian:eh lu tengok tak clip tu
lassiegewdix berkata…
boley tahaaan :)
Mr feckry berkata…
lassie:bole le
annfrendly berkata…
steady & menten cool aje mase nyanyi.. tak gementar ke?
Mr feckry berkata…
ann:tak la..biasa je
POSH76 berkata…
kelass leh ler buat album...hehe
Mr feckry berkata…
Posh:kalau gua buat lun nk bli?
Anna Boleyn berkata…
perghhhhh> nasib baik den belek balik entry lama. klu tak sumpah den tak tau ada entry and video ni. bro, suara lu best arh. haha . goyah iman den kejap kuikuikui ;p

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…