Langkau ke kandungan utama

Gara2, "tak lama lagi hilang teruna."


Lama juga tak hapdate blog ni. Rasa macam dah bersarang juga. Ini semua pasal program mengejar masa. Time nak usha-usha blog orang pun tak sempat.

Apa macam gambar pasport gua yang terbaru ni, ada macam imam muda tak?

Gua rasa nak tampal kat borang penyertaan Imam Muda tahun depan la. Mana la tau ada rezeki. Gua rasa gambar ni sesuai la sikit.

Actually gua paling tak suka ambil gambar pasport. Sebabnya, bila setiap kali gua ambil gambar pasport, mesti gua akan nampak tembam. Masalah tu telah menyelubungi hidup gua sejak dari kecik lagi.

Walaupun gua sering di dakwa berpipi tembam, tapi gua tengok..................................memang muka gua tembam.

Peh dah macam awek2 pula bercerita pasal seni kecantikan wajah. Lantak la saja mengarut sikit. Nama pun entry mengarut.

Gua ada masalah dengan facebook gua. Lately ni , gua dapat terlalu ramai friend request. Hampir 99% adalah lelaki. Dan ada juga yang berwatakan wanita celup pun teringin nak jadi friend gua.Paling gua rasa tak senang hati dorang boleh pula personel mesej nak berkenalan dengan gua. Ayat tak boleh bla," boleh jadi kawan abang...?"

Ni semua gara-gara gua letak status," tak lama lagi hilang teruna."

Salah ke ayat status gua tu?

Ulasan

ardinihumaira berkata…
alamak patotla dey ols pk yang bukan2 agaaknya. hehehe.... tak pe tak pe... :D
Hazzy Ishak berkata…
dorang ingat nak bagi free kot. bahaha.
y@n@ M!B berkata…
hahahahaha slh ltk status pon leh jd isu kn...hihihi..ks private je itu status =p
Mr feckry berkata…
ardhini:status contreversy
Mr feckry berkata…
hazzy:ayo itu macam ka
Mr feckry berkata…
yana gua tak pandai
lassiegewdix berkata…
tak sala letak status gitu .
tapi mereka pk ke lain .
HAHAHA . sian kamu .
ignore jep sume tu .
Fida Faizal berkata…
status itu agak mengerikan . huk3 .
yeay , encik feckry nak khawin, yeay .
Mr feckry berkata…
lasie:stuju dengan lu
HonEyBuNNy berkata…
hahhaha...ciannnya...otak2 negative dah pk bkn2...gay suka la..heheh
Syida Shukor berkata…
tak suka ambil gambar passport juga haiihhh

status tu err err no komen :P
annfrendly berkata…
hahahaha...
nape tak balas msg dorang camni..

auwww.. tak koser i nyah...
pi main jauh2..
Nazatul shima berkata…
hahaha..sengal! eeeww...derang mesti ingt ko ni senget kot..bukan stret..hahaha..
alinac lover berkata…
hahahha...

status x oke lah!
Mr feckry berkata…
honey:betul la..very the -ve
Mr feckry berkata…
syida:pasal tmbam juga ke?
Mr feckry berkata…
ann:nanti lagi kontro plak
Mr feckry berkata…
nazataul:gua tegap k..tak senget
Mr feckry berkata…
alinac:gua ade maksud lain..depa ingat lain plak
Anna Boleyn berkata…
kahkahkah.... okay ke bangggggggggggggggggggg? (baca dengan nada sedikit sengau) ;p

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…