Langkau ke kandungan utama

Intitusi kejiranan tercabar!


Nak buat open house pun hagak-hagak la.

Gua bukan jenis suka-suka nak tension. Kalau ada care untuk gua elak dari tension, gua akan pilih jalan tu.

Jiran rumah gua hari ni buat open house. Dia pasang khemah. Gua tak marah. Dia tak jemput gua, lantak dia la. Dia nak buat sampai malam, suka hati dia la. Tapi dia block jalan sampai kereta gua tak boleh keluar dari lorong rumah gua , itu memang gua geram!

Nak tutup jalan pun, at least inform la kat jiran. Taknak jemput pun tak apa, tapi bagi tau le nak block sepenuhnya jalan tu. Ni tidak, gua baru nak keluar rumah, tengok2 dah terpacak khemah yang sarat dengan manusia sedang melahap makanan. Hadooooiiii..

Ape tak pikir jiran ke? Jalan tu dia dah gazet sebagai hak milik dia ke? Ayo, kite ni hidup berjiran. Bukan duduk kat dalam hutan.

Kalau kat dalam hutan, nak pacak mana2 khema pun tak pe. Janji gajah tak lanyak itu khemah.

Ulasan

fie berkata…
kdg2 ada jiran jenis gtu. pelik kan. x peka langsung dgn jiran sekitar. kita nk marah pun, berjiran.
Mr feckry berkata…
fie:betul la
Mr feckry berkata…
miss lolly, tak tergamak gua
MR Bang Miji berkata…
mr feckry: ape minuman yg perlu diminum tuk bekal tenaga erk..wat excercise sket da pancit..ade ke minuman or suplement yg tak bg rase penat?
annfrendly berkata…
isk.. isk.. dia tak ajak.. dahlah jiran...

tebang tiang khemah dia...
Mr feckry berkata…
Mr Bang Miji:actually yang terbaik adalah air kosng je. minum banyak2. Kalau boleh bagi habis sebotol.
Mr feckry berkata…
ann:puting beliung datang baru tau
tia berkata…
sumpah babi jiran tuh!
da laa tak jempot!
buat jalan mcm bapak dye pnye!
shit!
hamzah ian berkata…
oi feckry!!!!!!!!!!!!!!
AyUT berkata…
orang melayu mmg camtu kot, jenis tak faham bahasa
Mr feckry berkata…
tia:ayo..lu lagi ganas
Mr feckry berkata…
hamzah:wassup men
Mr feckry berkata…
ayut:nak buat macam mana
Sesumpah berkata…
huahhh jiran tak jemput



agak kurang ajar di situ!
Mr feckry berkata…
sesumpah:memang, thanks lu sokong gua
Anna Boleyn berkata…
jiran yang 'jual ikan'!

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…