Menulis Bukan Kerna Nama

Sabtu, 9 Oktober 2010

Intitusi kejiranan tercabar!


Nak buat open house pun hagak-hagak la.

Gua bukan jenis suka-suka nak tension. Kalau ada care untuk gua elak dari tension, gua akan pilih jalan tu.

Jiran rumah gua hari ni buat open house. Dia pasang khemah. Gua tak marah. Dia tak jemput gua, lantak dia la. Dia nak buat sampai malam, suka hati dia la. Tapi dia block jalan sampai kereta gua tak boleh keluar dari lorong rumah gua , itu memang gua geram!

Nak tutup jalan pun, at least inform la kat jiran. Taknak jemput pun tak apa, tapi bagi tau le nak block sepenuhnya jalan tu. Ni tidak, gua baru nak keluar rumah, tengok2 dah terpacak khemah yang sarat dengan manusia sedang melahap makanan. Hadooooiiii..

Ape tak pikir jiran ke? Jalan tu dia dah gazet sebagai hak milik dia ke? Ayo, kite ni hidup berjiran. Bukan duduk kat dalam hutan.

Kalau kat dalam hutan, nak pacak mana2 khema pun tak pe. Janji gajah tak lanyak itu khemah.
Share:

17 comments:

fie berkata...

kdg2 ada jiran jenis gtu. pelik kan. x peka langsung dgn jiran sekitar. kita nk marah pun, berjiran.

Mr feckry berkata...

fie:betul la

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

hahaha, belasah jew !!!

Mr feckry berkata...

miss lolly, tak tergamak gua

MR Bang Miji berkata...

mr feckry: ape minuman yg perlu diminum tuk bekal tenaga erk..wat excercise sket da pancit..ade ke minuman or suplement yg tak bg rase penat?

annfrendly berkata...

isk.. isk.. dia tak ajak.. dahlah jiran...

tebang tiang khemah dia...

Mr feckry berkata...

Mr Bang Miji:actually yang terbaik adalah air kosng je. minum banyak2. Kalau boleh bagi habis sebotol.

Mr feckry berkata...

ann:puting beliung datang baru tau

tia berkata...

sumpah babi jiran tuh!
da laa tak jempot!
buat jalan mcm bapak dye pnye!
shit!

hamzah ian berkata...

oi feckry!!!!!!!!!!!!!!

AyUT berkata...

orang melayu mmg camtu kot, jenis tak faham bahasa

Mr feckry berkata...

tia:ayo..lu lagi ganas

Mr feckry berkata...

hamzah:wassup men

Mr feckry berkata...

ayut:nak buat macam mana

Sesumpah berkata...

huahhh jiran tak jemput



agak kurang ajar di situ!

Mr feckry berkata...

sesumpah:memang, thanks lu sokong gua

Anna Boleyn berkata...

jiran yang 'jual ikan'!