Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 20 Oktober 2010

Jejaka melayu tergugat


Jejak Melayu terguagat?

Betul ke? Apa yang tergugat? Betul gua tak bohong, lelaki melayu dah tergugat. Tak pecaya? Meh gua keluarkan statement ni. Wanita melayu lebih terpegun dengan lelaki oversea.

Apa maksud oversea?

Bangla, omputeh, pak arab, japanes, dan seantero dengannya la. Ops! jangan lupa dengan senegalian..haha

Fenomena ni macam dah heavy gile sejak gua balik kampung. Kampung gua kat Bukit beruang. Kat situ ada MMU. Gua tengok , banyak bertul awek melayu, coupel dengan foreingner. Lelaki melayu tak plak bercouple dengan awek oversea.

Haiyo, amacam ni?

Dulu gua ingat lagi, Jab. agama islam serbu hostel MMU kat taman perumahan gua. Sekali kantoi awek melayu dengan Negro. Siap tengah laluk sambil bertelanjang bulat pulak tu. Haiyo.

Lelaki melayu market dah down ke?

Sekarang kalau dengar, perempuan Melayu kawen dengan jejaka bangla or indon dah biasa dengar.

Actually tak ada masalah dari segi hukum dalam Islam. Tapi hati gua sadist sikit bila melihat ada jejaka Melayu yang membujang sampai ke tua.

Gua ingat nak tubuhkan persatuan Pembela Pemuda Melayu la.

:-gambar kat atas tu bukan gambar masa masuk pertandingan Jejaka Melayu tau.
Share:

27 comments:

BLADE EDGE berkata...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

y@n@ M!B berkata...

erm slalunye private college je yg kapel² dgn foreigner ni..nmpk cool kununya..tp betul lah, laki melayu tetap pileh gadis melayu..eh? =)

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue berkata...

Dorang tu maybe mengejar glamer..well, kan jadi perhatian kalu bercouple dengan foreigner..

Sa pula berkahwin dengan orang Melaka Baba Nyonya dari Tengkerah. Melaka...dah cukup gempaq tau bila orang kampung tau sa akan berkawin dgn org semenanjung...haha!

Hazzy Ishak berkata...

lain benar
rasanya kalau kurus nampak comel sikit kot
haha

alinac lover berkata...

mcm gambar lama jer~

segak! hehe

Mak Su berkata...

adakah jejaka melayu sangat sangat pemalu?

Syida Shukor berkata...

lelaki melayu tak pandai tackle awek kot ? aha

::cdot the dot:: berkata...

apsal lu kurus masa ni?

apsal lu kurang macho masa ni?

apsal lu kurang sedap masa ni?

apsal??apsal??

Anna Boleyn berkata...

huhu bercinta sebab DUIT kot.

Anna Boleyn berkata...

ehh lupa plak nak komen pasal gambar tu. apesal nampak tinggi?? gambar latest tak nampak tnggi pon. makin rendah ke lu ni?

Mr feckry berkata...

blade:wokeh, gua nk usha blog lu

Mr feckry berkata...

yana:kat itm biasanya couple 1malaysia

Mr feckry berkata...

wyne ren:eh kampung gua tu

Mr feckry berkata...

hazzy:gua form 5 tau mase tu

Mr feckry berkata...

alinac:memang pon

Mr feckry berkata...

maksu:ade kemungkinan

Mr feckry berkata...

syida:jangan dicabar

Mr feckry berkata...

cdot:jgn tanye byk nau, tu gambar lame

Mr feckry berkata...

anna: tu cikgu gua, die yang pendek

Anna Boleyn berkata...

hehe ohh ye ker dia yang pendek. huahuahua. :p

Mr feckry berkata...

anna:betul...gua dah ukur da

Redbloodsnow berkata...

haha...haaa tubuhkan aje persatuan tuh, bro. aku yg akan support it. mcm aku, aku more into jejaka melayu. yg pan asia, yg mix², yg org luar ckp ko ckp nih....kuasa nk layan :P

ayaa alyy berkata...

entah ape lh ader ngn jejaka luar negara yg diorg suka tuh/. haih =.='

IntanBerlian berkata...

hmm, kadang2 lelaki melayu ni maybe kurang sensitif kot dengan perasaan perempuan melayu. no offense. kadang2 aku geli juga dengar dengan lelaki negro.errr,macam takde lelaki melayu. tapi mungkin juga mereka ni dasar mata duitan.. nak apa semua dapat ek.

Fida Faizal berkata...

salam
cop . pic itu masa bila . heee

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

tape, im still ngan jejaka melayu ;)

annfrendly berkata...

ewah.. cantik baju...

hehehe...
itam2 manis menawan kot.. tu yang dorang suke orang afrika tu.. hehhee