Langkau ke kandungan utama

Jejaka melayu tergugat


Jejak Melayu terguagat?

Betul ke? Apa yang tergugat? Betul gua tak bohong, lelaki melayu dah tergugat. Tak pecaya? Meh gua keluarkan statement ni. Wanita melayu lebih terpegun dengan lelaki oversea.

Apa maksud oversea?

Bangla, omputeh, pak arab, japanes, dan seantero dengannya la. Ops! jangan lupa dengan senegalian..haha

Fenomena ni macam dah heavy gile sejak gua balik kampung. Kampung gua kat Bukit beruang. Kat situ ada MMU. Gua tengok , banyak bertul awek melayu, coupel dengan foreingner. Lelaki melayu tak plak bercouple dengan awek oversea.

Haiyo, amacam ni?

Dulu gua ingat lagi, Jab. agama islam serbu hostel MMU kat taman perumahan gua. Sekali kantoi awek melayu dengan Negro. Siap tengah laluk sambil bertelanjang bulat pulak tu. Haiyo.

Lelaki melayu market dah down ke?

Sekarang kalau dengar, perempuan Melayu kawen dengan jejaka bangla or indon dah biasa dengar.

Actually tak ada masalah dari segi hukum dalam Islam. Tapi hati gua sadist sikit bila melihat ada jejaka Melayu yang membujang sampai ke tua.

Gua ingat nak tubuhkan persatuan Pembela Pemuda Melayu la.

:-gambar kat atas tu bukan gambar masa masuk pertandingan Jejaka Melayu tau.

Ulasan

BLADE EDGE berkata…
Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE
y@n@ M!B berkata…
erm slalunye private college je yg kapel² dgn foreigner ni..nmpk cool kununya..tp betul lah, laki melayu tetap pileh gadis melayu..eh? =)
Dorang tu maybe mengejar glamer..well, kan jadi perhatian kalu bercouple dengan foreigner..

Sa pula berkahwin dengan orang Melaka Baba Nyonya dari Tengkerah. Melaka...dah cukup gempaq tau bila orang kampung tau sa akan berkawin dgn org semenanjung...haha!
Hazzy Ishak berkata…
lain benar
rasanya kalau kurus nampak comel sikit kot
haha
alinac lover berkata…
mcm gambar lama jer~

segak! hehe
Mak Su berkata…
adakah jejaka melayu sangat sangat pemalu?
Syida Shukor berkata…
lelaki melayu tak pandai tackle awek kot ? aha
::cdot the dot:: berkata…
apsal lu kurus masa ni?

apsal lu kurang macho masa ni?

apsal lu kurang sedap masa ni?

apsal??apsal??
Anna Boleyn berkata…
huhu bercinta sebab DUIT kot.
Anna Boleyn berkata…
ehh lupa plak nak komen pasal gambar tu. apesal nampak tinggi?? gambar latest tak nampak tnggi pon. makin rendah ke lu ni?
Mr feckry berkata…
blade:wokeh, gua nk usha blog lu
Mr feckry berkata…
yana:kat itm biasanya couple 1malaysia
Mr feckry berkata…
wyne ren:eh kampung gua tu
Mr feckry berkata…
hazzy:gua form 5 tau mase tu
Mr feckry berkata…
alinac:memang pon
Mr feckry berkata…
maksu:ade kemungkinan
Mr feckry berkata…
syida:jangan dicabar
Mr feckry berkata…
cdot:jgn tanye byk nau, tu gambar lame
Mr feckry berkata…
anna: tu cikgu gua, die yang pendek
Anna Boleyn berkata…
hehe ohh ye ker dia yang pendek. huahuahua. :p
Mr feckry berkata…
anna:betul...gua dah ukur da
Redbloodsnow berkata…
haha...haaa tubuhkan aje persatuan tuh, bro. aku yg akan support it. mcm aku, aku more into jejaka melayu. yg pan asia, yg mix², yg org luar ckp ko ckp nih....kuasa nk layan :P
ayaa alyy berkata…
entah ape lh ader ngn jejaka luar negara yg diorg suka tuh/. haih =.='
IntanBerlian berkata…
hmm, kadang2 lelaki melayu ni maybe kurang sensitif kot dengan perasaan perempuan melayu. no offense. kadang2 aku geli juga dengar dengan lelaki negro.errr,macam takde lelaki melayu. tapi mungkin juga mereka ni dasar mata duitan.. nak apa semua dapat ek.
Fida Faizal berkata…
salam
cop . pic itu masa bila . heee
tape, im still ngan jejaka melayu ;)
annfrendly berkata…
ewah.. cantik baju...

hehehe...
itam2 manis menawan kot.. tu yang dorang suke orang afrika tu.. hehhee

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…