Langkau ke kandungan utama

Makin kuat makan


Properity bege ayam sedap tak?

Gua rasa , dia punya lada hitam tu cam pahit sikit la. Macam bunga cengkih pulak. Nasihat dari gua, jangan amalkan makanan fast food, kenapa? Senang je jawapannya, nanti badan jadi gemuk. Penyakit banyak datang.

Gua pelik, kenapa gua dah semakin kuat makan. Masa timbang, berat gua masih maintain lagi. Ok tanpa segan silu, berat gua adalah 87kg. Beratkan. Pada gua ok la. Sebab berat ideal gua adalah 84kg.

Memang gua kata nak diet, tapi masalahnya gua cuma tak makan nasi. Yang lain gua belasah. Ayo, macam mana ni.  Silap hari bulan bulat balik badan gua ni. Nasib baik gua dah beli bar untuk chin up. Boleh la gua exercise sikit kat rumah. Rumah baru gua pun dekat dengan gym. Okla, kira tak putus la minat gua ni.

Pagi ni, gua masuk lambat sikit. Maklum la, hantar nono jap.

Member gua tanya," apasal ko lambat cabut zul?"

:-lama tak dengar kempen tolak barangan yahudi kan (Mc D pun termasuk).

Ulasan

YanaMIB berkata…
tak penah try lg aym prosperity..mcm daging lg sedap je..hihi~ makin gemok la ko pas kawen ehhhh?? hohoho~ =P
Mr feckry berkata…
yanaa:tu le pasal
HonEyBuNNy berkata…
uwawwawwa....sedapnya MCD..i like...
misz molecule berkata…
best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!











tp gua tetap suka yg daging..hehehe
Fida Faizal berkata…
ini orang panggil selera bau membawa sesuatu. heheheh
Mak Su berkata…
maksu rugi, rumah jauh dari gym, fail diet... hu hu hu
Tanpa Nama berkata…
I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…