Langkau ke kandungan utama

Jurus To' Muar..

Info sikit buat lu orang.

Masa wa kecik dulu abang gua cakap, tomoi tu asal dari Muar Johor. Kat Muar ia di panggil silat la. Tok guru dari muar ni pun merantau sampai ke siam( sekarang thailand le). Kat sana dia telah di cabar oleh samseng kampung dusun siam.

Berlaku la pertempuran dahsyat antara tok muar tu dengan samseng kg dusun kat sana. Entah berapa malam depa lawan gua pun tak hingat. Tapi last sekali Tok Muar tu dapat sebat semua samseng tu .
 
Kehandalan tok muar tu tersebar luas. Ramai la yang pergi menuntut. Orang siam memanggil Jurus itu To' Muar..dan sebab dorang pelat sikit, so orang siam pun panggil la dia tomoi.....

Dulu masa kat rumah sewa masa kolej dulu.

Kitorang tido berhempet-hempet. Maklum zaman student dulu memang suke tido deapn tv. Lepak punya lepak, samapi terlelap.

Masa tengah tido, masa tengah tido beb, kentut pun tak rasa kan. Mana nak sedar. Kan kitorang tidor berhempet-hempet. Habit gua ni, masa tido memang suka naik kan lutut. Macam tomoi tu. Sekali gua naik lutut, memang power wo..Sekali tu memang sebelah gua kene lutut dengan gua....Poooommm..lebih kurang macam tu la bunyi dia.

"Errrrkkkk...aduhhhhhhhhhh....!" selow je gua dengar dia mengerang. Tapi memang gua dapat rasakan kesengsaraan dia. Berkerut gile muke die. Gua lutut tepat kat dada pula tu. Mau tersekat sistem pernafasan dia.

Gua masa tu dalam dilema, nak bangun ucap simpati ke, nak bangun minta maaf ke, or tidor je buat-buat tak sedar?

Last sekali gua pilih opsyen ke 3. Siap gua buat-buat berdengkur...krrooookkkkrrrrrr....!

Malam tadi no2 pula kena....


Buat no2- selamat ulang bulan perkahwinan kita yang ke dua...

Ulasan

Redbloodsnow berkata…
rindu aku nk ke muar taw. dulu aku dok JB..time umur 16 tahun..hehe. selalu ke muar coz jengah pakcik dok ctue :P
Mr feckry berkata…
gua pun dulu dok kat muar
tia berkata…
semoga berkekalan bro! ;)


mane video ni bro ? tia da lme tggu! ;)
YanaMIB berkata…
ulangtahun ko bg lutut kat nono?? ish ish ish..kesian bini ko wehh..hahaha~ =P
Mr feckry berkata…
tia:jap. ujung minggu gua letak
nono berkata…
malam ni sy tdo bwh ye...by tdo sorg2..muahaha..!!!
Nazatul shima berkata…
hahaha..sian kt wife kena jugak..haish..kena pelindung tuh...hahaa..
Mr feckry berkata…
cik gayah:pakai baju besi
yatie's EPISODE berkata…
hekhek. kena apa yang no 2? hihi :p
HonEyBuNNy berkata…
nice la gambar tu...sempoi..heheh
Syida Shukor berkata…
teheee kesian nono ! :P
BLADE EDGE berkata…
Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…