Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 27 Februari 2011

Malam minggu..

Gua pergi makan ikan bakar dekat medan ikan bakar muara sungai Alai. Ha, biasanya lu orang makan ikan bakar kat Melaka kat umbaikan.

Actually, pada gua umbai dah tak best. Tak macam masa gua pakai spender supermen kat luar. Orang luar memang tau kat umbai je. Tapi orang melaka macam gua yang macho ni, tahu banyak lagi tempat ikan bakar yang sedap, dan harga pun berpatutan. Kira lagi murah dari medan ikan bakar umbai.

Ok gua nak show off sikit gambar gua kat sana.

 my queen heart sedang picit-picit ekor ikan

 Ibu gua merungut, abah asyik minum air mase tunggu ikan bakar..

 Sementare tunggu ikan siap, gua ajak askar gua lepak tepi sungai..

 Ni ha tempat bakar ikan..amacam, menarik?

 Ikan2 yang terdapar..fresh beb

Abah, kuat minum air..actually abah memang nak sangat ajak kitorang satu family makan ikan bakar..beb, abah yang belanja..

Malam tu, gua makan banyak gila. Maklum lah, gua rasa setahun sekali gua makan ikan bakar. Bukan selalu, tu yang gua belasah kaow2. Tapi gua rasa sekarang ni gua dah tak boleh makan banyak. Maybe tank gua dah kecik. Kalau dulu selambe je.

Malam tu, gua bertafakur kat bilik termenung sambil berkerut.
Share:

3 comments:

efa berkata...

lama tak pi sna mkn situ sedap makanan laut yg fresh ehehe

::cdot the dot:: berkata...

sbb bertafakur? sbb lu perasan perut lu dh memboncit mcm wa ke?

delarocha berkata...

pernah mkn seafood kat melaka tapi bukan umbai, tikam batu kot namanye? lebih kurang gitu la namanya.. tapi mantap gak la masakan nye