Langkau ke kandungan utama

BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA!BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA!


Gua, mrfeckry. Nama kat ic gua Mohd Zulfikri. bin Abdul Jalil. Tajuk lagu gua nyanyi ni, kepadamu kekasih nyanyian M nasir Jamal abdillah, dan Hattan (old skool punyer lagu). Nampakkan gua dah menuju zaman ketuaan.

Clip ni gua letak untuk blogger idol bukan untuk lu orang jerit dan teruja dengan gemersik suare gua, atau bukan nak cakap wa ni M.Nasir wannabe..tapi ni owner blog - http://crayzeebaybiey.blogspot.com akan tembak dengan senapang gajah kalau gua tak masukkan clip gua.

Beb, gua tak ada clip lain. Takkan gua nak letak clip body builder or trainning kat gym gua pula. Ni clip yang member gua rekod masa dinner opis gua. Kira ok la ek.. saja je ngade-ngade nak join. 

Amaran keras!- jangan dengar lagu ni time menyirap. Nanti memang lu orang akan betul2 menyirap. Dengar clip ni kalau lu orang takleh tido. Comfirm tido punye. Tak percaya? try la. Kalau tak jadi, claim kat gua. Satu lagi, lu orang jangan gelak sampai nampak anak tekak. Pasal ni bukan clip raja lawak tau tak! Haha, kalau ta pendek umur le jawabnya.

Citer banyak plak gua, mana clipnya? Ni ha kat bawah ni...

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1


video

BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA! DENGAN KERJASAMA AKMALHILMI DAN ANDYHOWTT

Ok gua rasa dah ekot da term contest ni. Kalau ade yang tak cukup, biasala kesempurnaan tu milik Allah, salah dan silap tu dari kita hambanya yang hina ini..

Ulasan

niesz berkata…
gud luck dear.. :)
Mr feckry berkata…
niesz:haha..lame tak muncul
misz molecule berkata…
wahhh.....maju tia skarang,,\dh organise smtin da..



gud luck der:)
Mr feckry berkata…
misz:luck untuk gua ke untuk tia
tia berkata…
bro, tia tepakse reject, sebab tia taknak yg ade musik sebenarnye. cuba bro tgk contoh contestant yg dah join contohnya.

nnt bro baca blk syarat2 tuh eh bro ? :)

thanxx! :))
Mr feckry berkata…
tia:haha..siut je lu
YanaMIB berkata…
wah 1st time tgk ko msk contest =P

gud luck!
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Wah wah wah, tidak ku sangka, Lu memang berbakat lah bro!! hehehe...

Bah, gua sokong dari jauh ni *Good luck!*
tia berkata…
bro taknak tukar video ke ? :(
Mr feckry berkata…
tia:bizi sket..takpe ni andai gua sempat gua buat..tapi tipis la..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…