Langkau ke kandungan utama

Mangkuk


Masa kolej dulu..

Pensayarah gua tanya," ok class, makanan ape yang you all suka makan bila pergi kedai mamak? Ok Zul, how about u?"

Gua jawab dengan muka selamba sambil baca komek dragon ball edisi 19," gua suka tosai telur mem..!"

"What! tosaiii...??eeeeiiiiii....so smelly you know.." kata Mem yang bengong tu.

Lepas tu pula ade gua dengar awek kat belakang gua yang tak cun, gua rasa memang tak cun pasal member gua pun satu kepala dengan gua cakap dia tak cun seolah ngejek gua," ade ke patut suke makan tosai..geliiii ai..." lebih kurang macam tu la bunyinye.

Gua campak buku dragon ball kat muka awek tu.."pehal plak geli makan tosai...!"

Gambar awek kat atas tu, bukan budak pompuan yang kat kelas gua tu. Tu gambar bini gua.. gua letak gambar ni sebab senang dia nak copy untuk di letakkan kat profile facebook dia. Maklumlah, gambar ni size die besau. Cecah 5 mb tu..

:-bab campak buku dragon ball edisi ke 19 tu gua cuma imagine je, nak mampos buat macam tu. Tapi story ni betul beb, sampai sekarang gua ingat.

Ulasan

delarocha berkata…
huhu, ada berani ke campak buku tu betul2? hehe nasib baik imagine je
Heidi Shafiq berkata…
peh tosai la sedap..
naz berkata…
realiti datang dari fantasi. haha
Afzainizam berkata…
,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

uihhhh ko ni kuat berimaginasi dan berfantasi lahhhh..... cuba kalau berni buat bebetoi
HonEyBuNNy berkata…
he2....teringat kisah tosei juga..huwawwa...comeii la bini dia..;-)
EdY Zaidi berkata…
tosai tu macam mana?hehe
alinac lover berkata…
hahahhah~ kalo yong baran mmg yong suka baling jerk hahhahaa
Redbloodsnow berkata…
haha...ada² je ko nih :D

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…