Menulis Bukan Kerna Nama

Sabtu, 19 Februari 2011

Menan bebudak

Zaman sekarang  ni pelikkan.

Mau tidaknya, orang besar sekarang dah ramai yang hobinya macam bebudak. Dah macam anak buah gua. Nape gua kate macam tu?


Macam budak opis gua sorang ni, minat gile dengan transformes. Sampai kat meja opis dia penug dengan replika robot tranfomers. Ni tadi gua baca kosmo. Ade geng yang konsi terang bukan kongsi gelap minat gile dengan hot wheels.

Tahu tak hot wheels?


Hot wheels ni kete mainan yang kecik2 tu. Gua pelik sikit. Kalau kereta control ok juga. Ye la pasal kereta control ni perlu kretif sikit. Nak modified sane, modified sini. Ni keta hot wheels ni biasenya dijual yang dah memang siap. Tak payah nak author sane sini. Kire beli je dah boleh main la.

Tapi ade satu lagi hobi bebduak yang orang dewasa suka main. Basikal. Dulu gua mase kecik2 suke naik basikal, jalan jauh-jauh. Siap buat club basikal lagi tu.


Tu dulu la masa bebudak.

Sekarang ni, zaman basikal kembali meriah, orang dewasa sekarang minat pula main basikal. Kengkadang tu, atas kete pun dorang letak basikal. Hujung minggu kalau tengok kat putrajaya , berlambak tengok orang naik basikal.

Pada gua yang basikal ni oke la dari main kete mainan or main robot. Sebab berbasikal ni bagus untuk kesihatan. Cepat berpeluh. Actually, berbasikal lebih baik dari berjogging kalau nak turunkan berat badan.

X caya? lu orang torai la dulu.
Share:

2 comments:

HonEyBuNNy berkata...

kalau org perempuan mainan budak2 kami main masak2 la...best ja..hehehe

Mr feckry berkata...

honey:gua pun main dulu