Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 7 Februari 2011

Pelakon

 Kelmarin ke bila tah, gua tak hingat.

Acik beli dvd citer Lembing Awang pulang ke dayang. Gua sebagai peminat cerita silat ni, cam excited gak. Sekali layan, effect die macam kurang memuaskan la. Pasal style silat dia kureng. Farid Kamil gua rasa macam tak best pula gaya persilatam die. Zulhuzaimy je gua rasa ok. May be sebab di ni pesilat silat lincah, nampak la seni sikit gerakan dia.

Kalau sebut pasal filem or drama silat, mesti teringat Eman manan , Ebby yus, rozaidi Abdul rahman, dan geng-geng depa. Syok wo tengok dorang silat.

Mana la pelakon-pelakon macam dorang lagi ek. Agaknya zaman sekarang, pelakon lebih pada muke je. Bile berlakon citer-citer macam ni, macam kayu je.

Beb, gua penggemar filem dan drama genre macam ni. Jangan kata ia kolot, sebab orang china, jepun masih berbangga dengan manaikkan martabat martial arst dorang melalui filem. Tapi kita...macam dah tendang jauh seni warisan ni...

Teringat lagi , dulu kayuh basikal laju-laju balik rumah pasal nak tengok cerita Keris Hitam Bersepuh Emas.

Ni gua copy je, jangan memandai lu orang nak click..
Share:

2 comments:

ardinihumaira berkata...

eman manan :D

Mr feckry berkata...

ardhini: lu kenal ke pak cik ni