Langkau ke kandungan utama

Rindu nak main bola




Seyes, rindu gile nak main bola.

Gambar atas tu masa wakil Jabatan Akauntan gua. Main untuk game jabatan. Gambar bawah pula kat kompleks kampung pandan.

Actually kompleks kampung pandan banyak sejarah dengan gua. Masa kat kolej dulu la. Gua main bola tournement kolej. Gua main position gol keeper. Gua lupe pula nama team gua masa tu ape. Tapi yang gua ingat gua main sampai final. Dalam tournement tu gua hanya bolos sebiji je. Tu pun masa final. Kalau tak bolos dah comfirm team gua champ.

Masa separuh akhir team gua seri 0-0. Terikat sampai la penalti. Disebabkan kecekapan dan ketangkasan gua, pihak team lawan tak mampu memboloskan walau sebiji dalam sepakan penalti. Bila sepakan terakhir dorang gua safe, teamate gua semua lompat kat gua. Nasib tak patah riuk gua masa tu. Gua ape lagi buka baju lari kan fan team gua yang gurl(awek-awek kolej) .Memang poyo masa tu. Bajet macam beckham la tu.

Terkenang gua time tu. Sekarang gua kena slow sikit bab bola. Pasal siku gua plak tulang dia ada lari sikit. Ni semua pasal futsal la. Nak jadi victor valdes sangat, kan dah injured.

Rasanya nextweek nak noin la budak opis gua main futsal.

Ulasan

efa berkata…
best kan main bola? lama dh tak main futsal nk pi main gak la huhu
YanaMIB berkata…
jgn berenti bersukan babe...org kata laki klu dh kawen bdn cpt nek..org yg kata, aku taip jek..kehkehkeh~ =P
E.d.Y berkata…
sama la..lama xmen bola...main "bola" sendiri je..haha
Sesumpah berkata…
huaahh ucle fek slim siod

jgn da kawen buncet suda haha
Nazatul shima berkata…
jap2..nk ckp, cantiknye wife ko..:)) hehehe..
tia berkata…
nnt ajar ank plak main oke ?

hihi!


sabar taww! karok tuh tia launch kan isnin depannn! hihi! thanx supportt! ;)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…