Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 9 Februari 2011

Syifa'



Kalau sakit makan ubat.

Kenapa mesti makan ubat? Sebab nak baikkan. Sebab tu makan ubat. Tapi kengkadang untuk sesetengah penyakit, kita makan ubat pun still tak baik .Contohnye kanser. Ramai yang temui ajal sebab kanser.

Mati juga salah satu ubat.

So macam mana. Kengkadang kita lupa, sakit tu datang dari mana. Kita tahu penyebab atau faktor, tapi kita macam lupa atau buat-buat lupa dari mana datangnya sakit itu. Kate Dr Fadzilah Kamsah , sakit itu adalah mahkluk. Hati yang kotor adalah makannanya.

Kita minta dan berdoa pada Allah. Walau apa jua kenis sakit waima sakit yang simple, minta la pada Allah supaya di sembuhkan.

Setiap kali nak makan ubat baca la selawat ini.

Bagi yang sedang menerima ujian  Allah tidak kira sedang sakit apa pun, doa untuk sembuh dan selawat syifai' ini, usaha la tidak kira samada makan ubat atau lain-lain alternatif dan kemudian, bertawakal pada Allah.

Insya-Allah..
Share:

7 comments:

efa berkata...

surah syifa ni memang kita patut amalkan ketika hadapi masalah..dll pon...

misz molecule berkata...

adios untuk peringatan der!!!!!!!!!!!!

Mr feckry berkata...

efa:btul2

Mr feckry berkata...

misz molecule:adios beb

YanaMIB berkata...

usaha + tawakkal insyaAllah dimakbulkan doa kita tu..thanks for the info bro~ ^_^

ardinihumaira berkata...

;) sama2 kita amalkan..

p/s: MFC adalah muzdalifa fried chicken.. sedap burgernye ala2 kfc.. rasa tersendiri.. available di kota bharu sahaja. hehe... MFC ni combine dengan pizza heaven. 2 in 1 di situ... so takyah ke kfc/mc d/a&w/pizza hut dah... best punya ;) pemiliknya orang Islam...

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

syifa jika diamalkan banyakk manfaat tanpa kita sangka tanpa kita duga... Allah maha kuasa...