Langkau ke kandungan utama

Tengah Sedap


Tengah sedap cuti, tetiba hari gua kerja pula. Sok cuti lagi. Kalau dipikirkan memang cam nak pi kedai beli MC. tapi disebabkan sifat kejujuran hati yang kudus ini, gua tak buat keroje camtu.

Hari ni datang keje, blogwalking je. Keje banyak. Tapi ketepikan semua tu. Mood keje tak ade beb. Sok balik Melaka tengok abah. Camno la abah gua tu. Hopefully ada perkembangan positif. Setakat ni kalau tengok dari minggu ke minggu abah gua ada perubahan setiap minggu.

Ok, nak buat ape sekarang ni? Chow pergi gym senyap-senyap la....

:- Ramai tanya, kenapa gua tak letak status or gambar kahwin kat FB, gua pun tak tahu kenapa...)

Ulasan

Hazzy Ishak berkata…
perhhhh layout bro dasyat tu...
lassiegewdix berkata…
wahhhh , layout baru !!
Mr feckry berkata…
hazzy:time kasih..tersipu-sipu gua
Mr feckry berkata…
lassie:mana menghilang?
Mak Su berkata…
cantik template :)

maksu pun malas ler hari ni, bw aje ler ;)
..hizamirahim.. berkata…
wow.
layout mmg kebaboom!
comel3.
XB
misz molecule berkata…
biar betul msuk mgzine nona ni??






sape lu ni??hahahah







layout baru lagi..













gua nak kawen jgk la mcm tu..
ardinihumaira berkata…
cantik gamba cantik nono cantik baju cantikkkkkkkkkk belaka :D
E.d.Y berkata…
selamat pulang ke kampung dan selamat bercuti
yatie's EPISODE berkata…
masuk magazine nona ke? nak p beli nih. hehe
HonEyBuNNy berkata…
tu kan dah letak gambar kawin kt layout...heheh
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Majalah NONA tu...haha!

Hey, Melaka banjir teruk...risau pula aku dengan kawan-kawan and saudara-mara kat sana.

Okay, Selamat Bercuti!
::cdot the dot:: berkata…
waaaaaa..layout baru...

wahhhhh...lu sgt smart di situ...

waaaaaahhh..lu dh kawin??





slmt pengantin baru...

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…