Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 1 Mac 2011

Silent le hanphone tu...


Gua tengah khusuk solat jemaah kat masjid. Sembahyang jumaat kot..

Rilex je khusuyuk masa tu. Teratur gua punya bacaan al-fatiha. Ya la, nak jaga juga tajwid. Kalau silap lain maknanya.

Tetiba tengah gua rukuk, ade bunyi kat sebelah gua..."jinger bell..jinger bell..jingger all the way...."

Haram terbantut kekhusukkan gua..lagu krismass pula tu..

Moral of the story, nak solat jemaah tu, silentkan hanphone tau. Kalau terbatal makmum lain, tanggung la dosa tu. Tu kalau makmum, kalau imam macam mana..?

Ish..tak boleh belah lagu tu buat ringtone..buat le lagu maher zain.
Share:

9 comments:

ardinihumaira berkata...

geram kalo orang tak silent hp kat masjid.. nak-nak lagi yang tak silent tu dok sebela kita... tak tenteram..

efa berkata...

tu la ada ja org tak silent pn diorg..lagu slow tak pa la gak ni pergh...lagu yg bingitkan telinga dan membuatkan ramai tak khusyuk apa da

Mr feckry berkata...

ardhini:tau tak ape

Mr feckry berkata...

efa:naik pecah gegendang telinga gua

YanaMIB berkata...

ms kursus kawen hr tu, ustaz tu ckp klu tgh smyg tetibe teringt hp lom silent, boleh silentkan hp tu ms tgh smyg..x batal..sbb xmo ganggu makmum len..so kena silentkan hp..tp jgn la men sms kan..melampau tu..grrr~

Mr feckry berkata...

yana:tapi maksure 3 pergerakan je

yatie's EPISODE berkata...

twu takpee. silent kan la hp tu. ish3.

Edy Zaidi berkata...

tu la..org melayu ni xpernah nak silentkan hp kat masjid...kan ada signboard tulis " TIADA PANGGIL LEBIH PENTING SELAIN PANGGILAN AZAN"

kechixx berkata...

hish..memang tak menghormati masjid langsung..