Langkau ke kandungan utama

Silent le hanphone tu...


Gua tengah khusuk solat jemaah kat masjid. Sembahyang jumaat kot..

Rilex je khusuyuk masa tu. Teratur gua punya bacaan al-fatiha. Ya la, nak jaga juga tajwid. Kalau silap lain maknanya.

Tetiba tengah gua rukuk, ade bunyi kat sebelah gua..."jinger bell..jinger bell..jingger all the way...."

Haram terbantut kekhusukkan gua..lagu krismass pula tu..

Moral of the story, nak solat jemaah tu, silentkan hanphone tau. Kalau terbatal makmum lain, tanggung la dosa tu. Tu kalau makmum, kalau imam macam mana..?

Ish..tak boleh belah lagu tu buat ringtone..buat le lagu maher zain.

Ulasan

ardinihumaira berkata…
geram kalo orang tak silent hp kat masjid.. nak-nak lagi yang tak silent tu dok sebela kita... tak tenteram..
efa berkata…
tu la ada ja org tak silent pn diorg..lagu slow tak pa la gak ni pergh...lagu yg bingitkan telinga dan membuatkan ramai tak khusyuk apa da
Mr feckry berkata…
ardhini:tau tak ape
Mr feckry berkata…
efa:naik pecah gegendang telinga gua
YanaMIB berkata…
ms kursus kawen hr tu, ustaz tu ckp klu tgh smyg tetibe teringt hp lom silent, boleh silentkan hp tu ms tgh smyg..x batal..sbb xmo ganggu makmum len..so kena silentkan hp..tp jgn la men sms kan..melampau tu..grrr~
Mr feckry berkata…
yana:tapi maksure 3 pergerakan je
yatie's EPISODE berkata…
twu takpee. silent kan la hp tu. ish3.
Edy Zaidi berkata…
tu la..org melayu ni xpernah nak silentkan hp kat masjid...kan ada signboard tulis " TIADA PANGGIL LEBIH PENTING SELAIN PANGGILAN AZAN"
kechixx berkata…
hish..memang tak menghormati masjid langsung..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…