Langkau ke kandungan utama

DI SEBALIK TABIR BLOG ..


Bro ben..gua join segmen lu....pada blogger lain yang teringin nak join pi usha blog bro ben. Ikut le apa yang bro ben ni nak..pastu lu orang taip le puas2..

 Bro..this 1st gua join segmen lu..so wa ucapkan assalamualaikum..luorang nak join..click here.


Gua mrfeckry..umur gua genap-genap sweet 26. Asal gua dari negeri hang tuah. Ala tempat yang parameswara jumpa kancil bertendang..ha..kat situ la asal gua. Sekang ni gua tengah menadah rezeki Allah kat Putrajaya. 

Gua ni memang minat dengan gym , lebih kurang dengan bro Ben ni la. Lengan gua pun lebih kurang je dengan dia, kalau ajak lawan arm wrestling sure berentap ni..hehe gurau je..bro ben tu lagi otai main gym. Di sebabkan minat gua sama, so gua suka hati join segmen bro ben ni. Sebelum ni tak pernah pun..tapi gua tengok gua dan bro ben ni ada persamaan yang sangat ketara...

Apadia persamaan gua dan Ben Ashari....?

Gua dan dia lelaki. Dan gua dan dia peminat tegar besi kat gym.

Jumlah follower gua...ciput je..around dalam most 70 je. Ciputkan..

Soalan dari bro ben Ashaari :

Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?

Ni jawapan gua..layan youtube dan Facbook dan semua suratkhabar di alam maya

Ceritakan kepentingan blog kepada anda

Ni jawapan gua. Tak ada tempat nak mengadu kasih...hahaha..writing is my hoby la..kalau tak menulis ni umpama macam tidor tak berdengkur..

Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?

Ni jawapan gua...blog hilang punca. Ni address die..mistisfiles.blogspot.com. Sebabnya blog tu banyak story pasal sejarah. Gua adalah peminat sejarah.

Dah tu je..lain hari kite jumpe lagi...

Ulasan

Mrs Hakim berkata…
PHEEWWIIITTTT...!!! ABG URAT BESI..HEHEHHE..SALAM SINGGAH DR BLOG BEN
Mr feckry berkata…
mrs:besi berani magnetik
Mr feckry berkata…
mrs:besi berani magnetik
apisv2 berkata…
salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

disebalik tabir apisv2
Mr feckry berkata…
apisv:salam sket
Hackers berkata…
Kembar Ben Ashaari la..wah..bdn macam sama je..huhuhu
cik ayin berkata…
datang dari belog abg ben :)
Mak Su berkata…
hai mr feckry

kita datang jenjalan :P
JIJI YU berkata…
kah33....sekali tgk lengan beso kemaen..aku buak ade lagu maher zain..masyuk..aku amen gym jgk..tai tak nak maen besor2..eehe..e.
ryder berkata…
BW and follow dari segmen Ben..
bun berkata…
waw,ngatkan boleh kalahkan abg ben
hahhaha,dalam hati ade iman
insyaallah

salam singgah
ADfeez berkata…
singgah dr blog abg ben... usha kembar abg ben sini :P
Huszaini berkata…
ketul ketul aaa!
mas.saari berkata…
singgah n follow dari blog abg ben..
salam perkenalan~
meaw berkata…
aiiiiiii mr feckry, bawak rombongan dari blog bro ben :)

sudah folloe :)
rizaros berkata…
salam pkenalan.. datang dr blog abg ben:) dah follow.. nnt follow kita balik tau..maceh..
~~~>>>rizaros.blogspot.com
>>cntik background :)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…