Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 12 April 2011

hari ini adalah perjuangan, esok adalah pengharapan, lusa adalah kejayaan!

Sehari tapi post ape adalah sesuatu yang tak best bagi seorang blogger.

Hari ni bizi skit la, ni pasal kes kad atm gua chipnya rosak. Pastu masalah cip rosak tu berjangkit dengan cip IC gua. So kena la buat IC baru. Nak buat IC bukan sehari boleh siap, mesti tunggu keesokannya.

Semalam gua buat ic, hari ni wa amik terus chow ke Mybank. Macam haram, punya la lama. Rasa cam nak belah je dari bank tu. Kalau wa  belah nanti kang tak dapat pula gua nak cocok duit. Mas gua tunggu giliran tadi , gua terbaca la peper kosmo. Masalah sidrom metabolik. Orang muda sekarang ramai yang mati muda pasal masalah kegemukan. 64% adalah pompuan.

Ai pelik pula, gua rasa laki lagi ramai. Biasanya pompuan memuda ni sibuk nak jaga badan.

Tapi gua rasa betul, orang Malaysia ni kuat makan. Sebab tu la banyak yang bersaiz besar. Apa salahnya kalau bergaya hidup sihat, nak idup panjang kan. Nak merasa ada cucukan, nak merasa dapat buat amal ibadah lelame kan. Kene jaga kesihatan. Jangan makan sembrono je.

-: segan pula bawa paper kosmo pi bank, tajuk seks besa2 kat paper tu...
Share:

5 comments:

Tuan Tanah berkata...

setau aku kat JPN putrajaya siap satu hari IC kalo ko gi sana. Baru jek bulan lepas aku wat IC rosak.

YanaMIB berkata...

pompuan kurus pn suka mkn gak..pn berpenyakit sbb org kurus ni x nmpk sgt penyakit dia..mcm tersembunyi..huhu~

cik ayin berkata...

sy tak jaga badan..tak kesah pun..hahaa

ardinihumaira berkata...

adusss ni wat dni risau.. kena diet2

kechixx berkata...

orang Malaysia banyak makan ajinamoto..sebab tu selalu berpenyakit..