Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 7 April 2011

Holidey Sabah - 1st time pi sabah, 1st time naik flight

Wa tak cakap bohong, kan minggu lepas wa pi holidey ke Sabah..tu la kali pertama wa pi sabah dan tu la kali pertama wa naik burung besi.

Memang macam ja'kun beb. Masa nak naik kapal terbang, hati dan jiwa gua bercampur baur. Yela 1s time. Macam-macam wa pikir, kalau nak kencing nanti macam mana, nak berak nanti macam mana. Ye la, gua sek terbayang cerita game plane. Dalam citer tu, tengah dorang dalam toilet tetiba mangkuk tandas tu tercabut. Tu yang gua fobia tu.

Macam budak-budak je kan. Padahal biasa je naik flight ni. Dari dalam fligth tu nampak keindahan dan kebesaran Allah. Kepulan awan yang cantik. Seolah-olah ada satu lagi aras dunia lain di awan tu. Betul. Tak percaya, lain kali naik fligt  tu jengah-jengah la kat luar. Jangan le kome tido je.



Kejap-kejap gua tengok luar. Ambil gambar lua la. Rasa cam best je.

Dalam bebanyak yang best. Cuma satu je yang wa rasa tak best kat flight tu. Makanannya, mak ai..mahal bebeno. Meggi kap rm 7. Kalau kat kedai depan umah gua tu singgit lebih je kot.  Gua pun bepuase je la dalam bas tu. Nasib dua jam je. Udah le makanan luar tak boleh bawa masuk.

Gua tanya nono," nanti kita berhenti r n r kat mana?"

"Mana ada , kan kita naik flight," jawapan nya yang membuat gua kemut semacam.

 Mase nak naik ni, sempat lagi pose

 Wajah kegembiraan

 Nape bicep wa kecik je?
Dah sampai ke Sabah...

Nanti sambung lagi la citer pasal Sabah..nak wat air nescafe jap..
Share:

2 comments:

HLiza berkata...

Tak muntahke awek2 AirAsia tu tengok ko posing?

Mr feckry berkata...

Hliza:dorang terpegun