Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 8 April 2011

Holidey Sabah 6- Poring....jambatan gantung terbaikkkk laaa!

Wa ni macam nak promote pasal Sabah plak kan. Dah banyak dah wa post pasal Sabah ni. Ok, kali ni wa di bawa ke poring.



Poring ni ada keunikan tersendiri.

Mula-mula sampai wa dah terpegun dengan air terjun. Wa memang dah lama tak mandi air terjun, tu yang gian semacam je. Kat poring ada air panas juga. Lebih kurang kolam air panas yang dekat gadek. Lu orang pernah pi kolam air panas tak? ala nama orang putihnya adalah hot spring. Best juga tu.


Namun begitu, apa yang betul beri pengalaman yang best pada gua adalah jambatan tergantungnya. Beb, tinggi gile jambatan tergantung tu. Lebih kurang 400 meter. Kalau jatuh, sure mati tau tak. Die punya jalan dah la sebesar sekping papan. Mau tak cuak.

Tapi wa cover macho je.

Ok meh wa sajikan lu orang dengan pic yang gua sempat snap sambil gigl tangan wa kat atas jambatan gantung tu.












Penat juga nak sampai kat titian canopy tu Sebab dia betul2 kat dalam hutan. Tapi kitorang panggil ni kira ujian pra nak naik puncak kinabalu la.

Masih ada lagi tempat best yang gua pi kat sabah. Nanti kalau sempat wa upload lagi gambar die.
Share:

3 comments:

YanaMIB berkata...

nama tpt ni poring eh?? kt area mana?? haha aku pernah lalu je hotspring kt sabah..xingt area mana..tp ms tu ats urusan keje so idak lerr nk bermandi segala =P

Mr feckry berkata...

tak silap kat aren kundasang la

Tanpa Nama berkata...

20 kilometer ke arah ranau dari kundasang ....then gi Poring dlm 11 km lagi jumpe la dia....