Langkau ke kandungan utama

Holidey sabah final - Ladang lembu...macam kat New Zealand!

Ok ni entry last pasal sabah. Lepas ni tak ade dah.

Tempat ni wa lupa namanya. Wa rasa macam area kundasang juga la. Sebab tak jauh dengan gunung kinabalu tu. Ni tempat terenak lembu itam putih. View sebiji macam kat Nez Zealand. Kalau wa kencing orang wa cakap wa pi Nez Zealand pun orang caya. Actually lembu-lembu kat sini semuanya di import.

Wa cari juga mana tau ada lembu coklat. Memang tak ada.

Ok, jom usha pic yang wa snap kat sana.





Masa on da way ke airport , wa tak henti2 tengok pemandangan di Sabah. Holiday wa kali ini betul membuka mata wa tentang keindahan flora dan founa. Ya la bagi anak muda zaman sekarang dorang tak minat akan bende ni semua. Dorang lebih suka fun and enjoy.

Ala dulu wa pun macam tu, tapi sekarang ni mungkin usia gua telah mempengaruhi. May be wa nak tua dah kot.

Sekali sekali mengamati permandangan yang cantik-cantik ni, boleh buat kita rasa ta'jub dengan kekuasaan Allah s.w.t..

sekian story de sabah...

Ulasan

Nazatul shima berkata…
aku rse mcm knl la plak wife ko ni..isk3..
Mr feckry berkata…
gayah:orng to' jiring le
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
salam
org barukawen katakan...
teruskan gua doa bahgia terus
Mr feckry berkata…
brutal:gua pun doa untuk lu
ayaa alyy berkata…
aya pon tgh plan nk g sanaaa.

**amboi3 bahagia nyaa :) hehe
Mr feckry berkata…
ayaa:standard la

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…