Langkau ke kandungan utama

Trainning sukan treasury + Perlawanan pembukaan Acara bola sepak Tresury


Hari ni wa pepagi dah bangun.

No2 ada final exam. Ala dia kan amek e-pjj. Ni bukan paper 1st die. Rasenya dah yang ke 3. Before die gerak dalam pukul 6.30. Pastu sangkut kat jem di hicom. Paper sebelum ni die masuk dewan lambat. Biasa la, masuk dewan lambat untuk paper caculation memang cuak la kan. Gua dah rasa dah dulu.

So, kali ni wa soh die gerak 6.16. Awal sikit. Mana tahu boleh lepas jem. Sementara die bersiram tadi, wa pun mengorek-ngorek peti ais. Wa cekau nugget. Gorengkan, pastu letak dalam bekal untuk die. Nanti bile sangkut kat jem, boleh le die makan. ( cam promote diri sendiri je)

Hari ni wa akan ke cyber untuk trainning sukan treasury punya olahraga. Wa kena ajau budak main tarik tali. Wa tak kira, wa nak mencelah juga main olahraga. Last year dorang tak bagi. Lantak la.

Petang ni pula wa ada game bola. Game bola padang untuk kejohanan sukan perbendaharaan 2011 kat UKM bangi. Memang pewai la wa petang. Dalam kepala wa pikir, sempat tak nak pi gym tengah hari ni?

Bila dah banyak aktivit camni, untuk kekalkan energy dan strenght, wa kena pilih plan pemakanan yang betul. Kalau tak comfirm kena kutuk bila pewai nanti. Gua akan makan protein lebih banyak . Karbohidrat wa makan sikit. Pastu air kosong wa kena minum banyak.

Camtu la wa jaga badan wa.

Ulasan

efa berkata…
good luck utk main bola nanti moga menang ahaha :) waah lama tak tgk org main tarik tali wee :)
alinac lover berkata…
err..durian kunyit cane ek?
HonEyBuNNy berkata…
jaga badan untuk stamina....;-)

good luck...;-)
rajinnye amek pjj..huhuhu..xlarat den..btw,good luck k.. :)
tia berkata…
wahhh! suami mithali lahh mr feckry nehh!

tp enn enn, npe 6.16? 6 suku ke hape? hihi!
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
pakat tak lama la 2 orang kahwin nak jaga badan..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…