Langkau ke kandungan utama

Singgah jap KUD- putrajaya

Kat putrajaya ade event KUD.

Event yang mengumpulkan usahawan desa. Memacam produk usahawan kampung dari segala cerok Malaysia ada kat sana.

Wa, dah kate dok kat Putrajaya, kalau tak pi macam tak sah la pula jadi penduduk putrajaya. Asalnya wa ngan nono nak pi beli barang dapaur. Alang-alang lalu kat area event KUD, singgah la kejap. Macam-macam ada kat sane.

Paling 1st wa cari kat sane, adalah tempat makan. Sebab budak opis wa cakap, kat KUD ada pesta makanan masakan dari semua negeri. Jumpa tempat tu. Memang macam-macam makanan ade kat situ. Melaka, dengan asam pedas tetelnya, negeri lain dengan masakan negeri tersendiri. Wa lalu kat masakan negeri johor, terbau me bandung muar. Sepintas lalu wa sapu semangkuk mee bandung. Nono pula aim pulut lepa dari terengganu. Mengidam kot lame tak makan pulut lepa.

Kat depan kitorang ade port autoshow. Kete semua memang cun2. Semua make-up macam tak hingat punya.

Meh kite usha sikit gambar..







Hari ni nono pi kelas, wa sorang kat umah. Wa tak ada kelas minggu ni. Wa ingat nak pi gym la. Nak aktif balik la main gym.

Sejak-sejak fokus untuk jadi ahli bina badan di lupakan, wa dah macam tak serius main gym. Gym untuk wa adalah tempat untuk riadah sahaja. Sebab nak jaga kesihatan, kesihatan itu anugerah Allah . Jadi adalah sangat rugi kalau wa tak jage.

Ok, chow dulu..."ingat ALLAH, Allah pasti ingat kita,"  kata Tn Guru Dato' Dr Haron Din.

Ulasan

Hizami Rahim berkata…
haha. jom gi gym! :D
Redbloodsnow berkata…
wahhh...keta pink tu soooo girly! but zie suka keta hijau tue :)
kancil pink tu rasa malu plak kalau sy nak guna.. kekekeke
solomolo berkata…
nak serabut je kete tue...
wahhh suka kereta yang ada butterfly tu.. karang kalau mintak hubby mak buat kat kereta kompom dia tak mahu bawak plk sbb ala ala gugurl gitu kan hehe.. tp soo cute

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…