Header Ads

Baru nak melangkah

Sebelum ape...meh layan doraemon final episode. Lu orang mesti pernah membesar dengan kartun doraemon kan? Kalau tak pernah makna katanya telah rugi satu sisipan memory kanak-kanak lu orang..

Jom usha dulu. Wa tak tau sape yang buat ni. Pasal Writer die kalau tak silap dah mati. Writer asal die Akira Torayama.


Bila wa layan clip dorameon ni wa rasa sayu. Pasal Time Paradox. Wa sebelum ni tak faham langsung. Nobita terlalu sayang pada doraemon sehingga dia bagai nak gile usaha nak pulihkan doraemon. Before ni mase doraemon hidup, nobita ni memang mangkuk gile. Lembab dan bodoh. Tapi hati baik, tetap senyum bile   di maki.

Pengajaran yang paling best bagi gua dalam doraemon ni adalah, perasaan yang tak boleh di gambarkan apabila kita berjaya menyelamatkan orang yang paling kita sayang.

Alangkah baiknya kalau kita jadi hamba yang apabila kita berdoa pada ALLAH, ya Allah sembuhkan ibu dan ayahku yang sedang menerima ujian -MU , lalu Allah sembuhkan. Kesembuhan itu dari Allah. Sakit itu juga dari Allah.

Tapi Allah masih KIV lagi doa itu. Sebab tu kita kene berusaha sedaya upaya supaya Allah makbulkan dan dengar rayuan kita.

Gua rasa gua sedang lalui time paradox la.

5 ulasan

AcikTanpaNama berkata...

writer dia memang dah mati ni writer lain yang siapkan kerja dia, tapi at least ending dia okay dan diterima oleh semua orang. Ending dia yang sebenar buat ada warga jepun yang nak bunuh diri, sebab ending dia yang sebenar ialah, selama ni Nobita sekadar bermimipi, doraemon tak wujud. So pilihlah endingnya sendiri,lol.

delarocha berkata...

Allah KIV dulu doa kita sebab belum tiba masa yg sesuai untuk dimakbulkan.

ekabukanmakcikkau. berkata...

aku tak penah tahu doremon ni episod blah blah ke sebab kalau aku tengok je selalu di aulang yg masa aku darjah enam dulu.jadah hape

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

tak tahu lak writer dia dah mati.. yelah krg amik tahu sgt

intanurulfateha berkata...

kite da pena tgk video neh ! sedeyyyy ~