Jumaat, 28 Oktober 2011

Blogger...sejauh mana pun die pergi..di akan menulis

Wa tengok , semakin ramai blogger yang wa follow senyap dan menyepi entah ke mana. Hopefully tuan badan masih bernyawa.

Kenapa tetiba wa caring pasal depa?

Tah, sekadar teringat akan blog mereka pernah buat wa tersennyum, menangis, gelak sorang-sorang. Itu je. Kengkadang wa terfikir, rakyat malaysia ni banyak yang berbakat menjadi writer. Tak payah wa tulis siapa blogger2 tersebut. Biar mereka dan gua je tau.

Dulu orang buat blog bukan sebab nak berniaga. Dorang buat blog cuma nak meluahkan isi hati. Maklumlah, dari zaman P.ramlee lagikan fenomena surat cintatu telah tercetus. So, zaman IT ni ramai yang meluakan perasaan melalui blog. Macam-macam story. Syok-syok semuanya.

Tapi hari ini, kebanyakkan blogger muncul atas sebab nak bisness. Tu yang cam bosan tu.

Adakah zaman sekarang ni zaman materialistik? Sincerity tu dah jadi satu perkara yang jelik dah nampaknya.

Huhu..jarang wa tulis camni..dah la sekarang ni jarang menulis, ni tertulis plak macam ni.

Tak apa, apa kite nak buat dalam dunia ni , kita buat je. Yang penting kite terlepas dari azab Allah...

5 ulasan:

✿....rossa alina....✿ berkata...

dah tak tau nak story ape.. :(

Mya Amira berkata...

Jyeah!

memang pun :)

ILA HonEyBuNNy berkata...

itula..bila semakain maju zaman it neh.macam2 ada..ehhehe

Juliet_iRa~" berkata...

setuju..

mn2 pon blogger tp blogger..:D

Mak Su berkata...

miss the good old days when we just wrote wrote wrote. tak sangka maksu sekarang from blogger turn to writer secara serius... :)