Jumaat, 7 Oktober 2011

Misi di Parlimen selessai...! Gaji naik tak?

Debat...

Itu la kereje yang wajib di parlimen. Menyuarakan hak rakyat, perjuangkan nasib rakyat, itu tugas utama. Itulah namnaya pemimpin.

Kata mereka..
Gaji kena naik, !

Duit mana cukup bro , macam mana nak bagi gaji naik...?

Rezeki itu milik Allah...Dia yang beri..kita berdoa saja..
Tula sedikit part yang sempat nak usha kat dewan parlimen. Menteri-menteri sibuk dok bertegang urat , laung sana laung sini.

Begitu juga hp gua, asyik berdering . Member2 kat kampung asyik2 call. Yang tak pernah kol gua pun ade. Memula buat-buat tanya khabar, pastu last2 baru tanya, "amacam , gaji naik tak tahun."

Kalau lu orang nak tau gaji naik ke tidak, meh wa bagi tau. Gaji bakal.........tuuutttttttt...buka tv pukul 2.30 petang nanti ek..

Misi di parlimen tamat, sampai pagi beb wa buat kerja kat parlimen. Tak caya? ni bukti die.

Nampak tak jam kat parlimen tu tulis ape?
Ok wa nak chow dulu..badan dah masam, muka dah penat. Mata wa dah layu gile macam brad pitt. I have to rest, esok banyak lagi perkara wa kena buat.

Semoga besok ade berita gembira bagi penjawat Awam.

Andai la wa jadi ahli parlimen, wa ingat nak usulkan wujudkan Akta Jenayah Sihir la, pasal zaman sekarang ni, gejala masyarakat terlibat dengan sihir terlalu banyak. Ramai yang berhasad dengki pada orang lain mengenakan sihir pada orang yang die dengki. Pada gua sihir tu satu jenayah berat. Mau tak berat, dah berapa ramai orang mati akibat sihir? Berapa ramai orang bercerai pasal sihir? Berapa ramai rang menderita akibat sihir?

Betul tak?


Alamak dah azan subuh! stop dulu la..lain kali kita sembang lagi...!

-:tazkirah hari ini: apa yang penting menjadi mukmin yang sejati, adalah kita lepas dari azab Allah..:-

4 ulasan:

YanaMIB berkata...

untungnya ko dpt merasa msk parlimen tuh..hihi insyaAllah ada la rezeki ko duk kt slh satu kerusi tu =)

eh akta sihir tu kan dh pernah diusulkan? cuma tgh pk cane nk sabitkan kesalahan sbb mende tu xde bukti kan..hurmm~

syafiqakarim berkata...

ada iras2 muka yg pes.hihi..

Mr feckry berkata...

ape yang pes

syafiqakarim berkata...

ah,muka dato anwar ibrahim