Langkau ke kandungan utama

Misi di Parlimen selessai...! Gaji naik tak?

Debat...

Itu la kereje yang wajib di parlimen. Menyuarakan hak rakyat, perjuangkan nasib rakyat, itu tugas utama. Itulah namnaya pemimpin.

Kata mereka..
Gaji kena naik, !

Duit mana cukup bro , macam mana nak bagi gaji naik...?

Rezeki itu milik Allah...Dia yang beri..kita berdoa saja..
Tula sedikit part yang sempat nak usha kat dewan parlimen. Menteri-menteri sibuk dok bertegang urat , laung sana laung sini.

Begitu juga hp gua, asyik berdering . Member2 kat kampung asyik2 call. Yang tak pernah kol gua pun ade. Memula buat-buat tanya khabar, pastu last2 baru tanya, "amacam , gaji naik tak tahun."

Kalau lu orang nak tau gaji naik ke tidak, meh wa bagi tau. Gaji bakal.........tuuutttttttt...buka tv pukul 2.30 petang nanti ek..

Misi di parlimen tamat, sampai pagi beb wa buat kerja kat parlimen. Tak caya? ni bukti die.

Nampak tak jam kat parlimen tu tulis ape?
Ok wa nak chow dulu..badan dah masam, muka dah penat. Mata wa dah layu gile macam brad pitt. I have to rest, esok banyak lagi perkara wa kena buat.

Semoga besok ade berita gembira bagi penjawat Awam.

Andai la wa jadi ahli parlimen, wa ingat nak usulkan wujudkan Akta Jenayah Sihir la, pasal zaman sekarang ni, gejala masyarakat terlibat dengan sihir terlalu banyak. Ramai yang berhasad dengki pada orang lain mengenakan sihir pada orang yang die dengki. Pada gua sihir tu satu jenayah berat. Mau tak berat, dah berapa ramai orang mati akibat sihir? Berapa ramai orang bercerai pasal sihir? Berapa ramai rang menderita akibat sihir?

Betul tak?


Alamak dah azan subuh! stop dulu la..lain kali kita sembang lagi...!

-:tazkirah hari ini: apa yang penting menjadi mukmin yang sejati, adalah kita lepas dari azab Allah..:-

Ulasan

YanaMIB berkata…
untungnya ko dpt merasa msk parlimen tuh..hihi insyaAllah ada la rezeki ko duk kt slh satu kerusi tu =)

eh akta sihir tu kan dh pernah diusulkan? cuma tgh pk cane nk sabitkan kesalahan sbb mende tu xde bukti kan..hurmm~
syafiqakarim berkata…
ada iras2 muka yg pes.hihi..
Mr feckry berkata…
ape yang pes
syafiqakarim berkata…
ah,muka dato anwar ibrahim

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…