Langkau ke kandungan utama

Life todey


Design baru baju koprat untuk team Perbakti.

Wa rasa macam baju kilang sony. Haha, tadi wa di paksa untuk test wear baju ni. Wa dah komplen dah, nape baju ni nampak macam baju kilang. Design die tak cun pun Tak nampak macam baju koprat. Cuba la design yang stylo sikit.

Kalau cakap lebih pun dorang bukan nak dengar. Ha, esok ada misi penting. Lu orang tau kan jumaat ada perbentangan bajet kerajaan Malaysia kan. Wa dengan 5 orang lagi skuad khas dari jabatan Akauntan Malaysia telah di tugaskan untuk ke Parlimen.

Before ni memang every year wa akan pergi sebelum bajet di bentang, tapi tahun wa kena standby malam sebelum bajet di bentang.

Wa ulang ek, khamis malam jumaat esok wa akan berdiri tegak di parlimen, dan wa kan berada di atsa kerusi empuk PM malaysia.

Tugas ape wa kena buat, tu wa kena rahsia. (Kalau wa baca yassin dan buat solat hajat kat kat meja PM malaysia bersidang ok tak? Minta pada Allah, bajet kali ini di berkati Allah)

Ramai yang kat Malaysia nak duduk kat dalam parlimen, nak rebut kerusi, wa every tak payah nak rebut-rebut kerusi. Dengan senyum wa duduk kat kerusi parlimen.

Meh wa imbas sikit..

2009- wa jajah kerusi ketua pembangkang
2010 - wa main ketuk kat meja Yang Di pertua Parlimen
Tahun 2011, ape plak yang buat kat parlimen nanti? Gua harap wa dapat duduk kerusi pemimpin ulama' satu hari nanti, macam kerusi Dato' Dr Harun Din..

Ulasan

solomolo berkata…
all the best untuk besok !!!~

p/s : baju tu mmg nampak mcm baju keje kilang...
Cik Eka berkata…
hehehe...comel je baju..
hahahaha

baju korporat kita pon biru..nasib lah cantik...

terima kasih buat mr feckry sebab selalu dtg blog eka dan komen..pertama kali dtg sini..ingat kat ada satu blog je...huhuhu

gudluck esok.....
Jard The Great berkata…
design background cantek la. opppsss.. lama dah tak singgah sini =)
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Wow, kalu u Ketua Pembangkang yang baru, gua sokong lu 101%

Dulu baju korporat kami warna biru, and now warna merah mcm warna UMNO kan kan? haha!
POSH76 berkata…
macho nampak....hehe
wah..wah.. dan wah.. semoga impian nak duduk kerusi ulama menjadi kenyataan satu hr nanti

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…