Isnin, 28 November 2011

Harimau Muda Kalah dengan Bahrain sebab taktikal prob je..tak yah maki-maki kat dorang!


Kat FB dengan blog, ramai yang kutuk Malaysia kalah.

Lu orang ni, time menang bukan main lu lambung lagi. Dah macam mael lambung. Macam Ong Kim swee cakap. Midfield tak cukup. Ramai yang injured. Lu orang sendiri tahu kan, Betapa packnya jadual game team harimau muda kita ni. Dah macam mesin dah wa tengok dorang ni. Mau tak injured.

Walau kalah, wa tetap sokong. Kekalahan semalam bukan sebab kita lemah. Cuma kita tak ada rezeki nak menang dengan Bahrain.

Bahrain pula bijak ambil peluang. Tengok mental player harimau muda dah down, dorang asak bagai nak gila.

Team kite power sebenarnya. Taktikal pun mantap. Cuma satu je team kite tak buat semalam. Dan team Bahrain buat semalam.

Ni ha....

Sujud syukur!
Semalam wa nampak player bahrain buat macam ni. Ramai-ramai masa celebrate gol.

Actually wa cari gambar depa tengah sujud syukur masa game malam tadi, tapi tak jumpa. So pinjam gamba player newcastle united je la.

Beb, memang mufti dubai ade cakap tak sah sujud syukur player bola ni, sebab tak tutup aurat. Tapi kegembiraan yang tak terhingga apabila di adukan pada Allah, Allah akan beri lagi dan lagi.

Setiap kali gol bahrain, player dorang buat cam tu. Start dari gol lipat yang 1st tu, sampai gol yang ketiga, tak pernah depa lupa.

Adakah perkara ini kebetulan? Jangan lupa, dunia ini milik Allah.

4 ulasan:

POSH76 berkata...

betul...apapun kalau kita ingat allah insyallah selamat

Redbloodsnow berkata...

wahh..kagum zie dgn bahrain ni. sentiasa ingat ALLAH SWT :)

ILA HonEyBuNNy berkata...

Ya Allah....

sentiasa egt Allah kan.....bagus...;-)

delarocha berkata...

pelan pelan... conquer asean dulu, pastu baru fikir yg lebih lebih tu.