Langkau ke kandungan utama

Sampai dah masa untuk diet balik

Lepas je sukan PSKK hari tu , wa macam gile makan.

Pantang jumpa makanan, mesti nak belasah. Macam tak pernah jumpa makanan plak. Lepas gian kot. Sekarang hambek, pakai seluar pun rasa dah ketat.

Tak boleh jadi ni, start minggu ni diet perlu di lakukan. Tahun memang gua tak berdiet langsung. Cuma sekadar amalkan makanan ikut masa je. Tapi yang selalunya memang tak pernah ikut masa. Tu yang badan dah start nampak macam tebal je. Pinggang seluar pun dah mula ketat.

Sebagai permulaan, minggu ni wa tak nak makan nasi. Cuma sehari dalam seminggu je wa akan makan nasi. Kena kuatkan semangat ni. Kaedah makanan gantian kena betul. Kalau tak lain pula jadinya. Wa dah start main gym balik. Haha, semalam baru start. Semoga programe diet wa akan beristiqamah. Sampai bila wa nak diet? Sampai bulan februari je. Tak lama. Kita tengok apak akan jadi.

Cabaran diet ni sebenarnya adalah, semangat istiqomah. Mampu kah ? Yakin la, kali ni kena banyak doa.

Tujuan diet kali ni? 1st untuk persediaan game Tug of War bulan 2 nanti. 2nd, tahun depan , nak gradute. Nanti tak lawa plak amek gambar atas stage. Pastu, wa nak kekalkan gaya hidup sihat. Itu saja.

Huhu..sangat mencabar ni. Yakin boleh!...

Lamenya tak bawa nono pi pasar malam..

Ulasan

YanaMIB berkata…
gud luck! laki aku tggu aku pantang br dia nk diet..kira pantang sama2..sbb skrg kitorg mengandung sama2..muahaha =P
sini bantai futsal jumaat mlm hehehehe
enyheartsdiamond berkata…
semoga misi lu tercapai bro, lama tak menyinggah :D
kechixx berkata…
gudlark bro!;)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…