Langkau ke kandungan utama

Exam Jabatan Selesai



Semalam aku mengadap exam jabatan untuk pertama kalinya dalam hidupku. Memanglah susah, sebab banyak yang bukan kerja aku. Panjar wang runcit antara yang paling popular di tanya.

Dalam tiga paper yang aku ambil, paper kajian kes yang paling aku bingung. Pada orang yang selalu buat benda tu memang la senang. Nasib aku selalu tengok baucar bayaran.

Pengalaman semalam macam mengimbau di zaman kolej, sebelum exam malam tu study bagai nak giler. Tido bangun balik, tido balik, bangun tengok budak-budak sibuk buat discussion. Seronok time tu.

Lepas exam lepak minum, sembang dengan bebudak bech kursus. Lama dah tak jumpa dorang. Aku pun tak tahu bila lagi baru dapat jumpa.

Dalam tengah lepak dengan dorang, sempat juga yang menjemput untuk ke hari kahwin dorang. Bulan 6 ni je adelah dalam 5 orang nak kahwin. Dorang tanya aku, aku jawab 11-11-2011. Dua tahun lagi.

Malam tu kitorang pergi karaoke. Lama juga aku tak karok. Penat juga rasenye karok sekarang. Suara aku pun dah takleh tarik tinggi-tinggi sekarang.
Apa pun semalam memang happenning. Dah lama tak jumpe kawan-kawan ramai-ramai. Enjoy sama-sama. Best.

Semoga dapat jumpa mereka lagi..

Ulasan

kakjah berkata…
sgt selamber ok amek gamba aku tp x letak kredit pun.. cehss..

selain dr karok.. x de xtvt lain ke yg berfaedah sket ek..??? tadarus ke.. berzanji ke..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…