Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 8 Jun 2009

Takbestnyedemam !

Hampir seminggu aku macam orang gile . Kejap demam, kejap baik. Boleh di katakan satu hari tu adela sampai 2,3 kali demam, baik. Semalam aku telah amik keputusan yang drastik. Aku pergi ke hospital putrajaya. Sampai hospital pukul 10pg. setelah 4o minit aku tunggu barulah aku daftar. Mase daftar aku amek darah sekali.Lepas tu tugguuu....

Tepat sejam aku menunggu, aku rase lapar.Mane tak lapar, makan malam pun tak semalam. Aku pun pergilah cafe kat hosptal tu. Nampak nasi ayam terus berselere aku.

Balik je bro sebelah aku tadi cakap name aku dah dipanggil. Kelam kabut aku pergi jumpe dokter tu. Dokter tu cakap aku ni suspect denggi. So kene masuk air pastu amek darah sekali lagi. Aku terus dibawa ke observation wad.

Lepas sejam bdan aku dimasukkan air, nurse nak amek darah pula. Mase tu Nono dengan farid datang. Aku tanye senang ke cari tadi. Diorang cakap senang je, nurse yang kat depan tu kate "zulfikri yang lari tadi ek.."

Bodoh punye nurse. Aku pergi makan la!
Share:

4 comments:

Umie berkata...

huhuhu...
semoga cepat sembuh...
sungguhpun u lari, akhirnya u menyerah diri...

Tanpa Nama berkata...

ye aku tahu kau lari, kau memang tak suka makan ubat dulu, apatah lagi masuk akir ke amik darah ker kan? haha.

kakjah berkata...

so, ko dh sihat ke tak ni???

hahah.. x leh aku membygkan jejaka kononnye gagah perkasa mcm ko ni main kejar2 ngan doktor plak...

HLiza berkata...

Aah..tahu sangatlah perangai kau dik..