Langkau ke kandungan utama

Pasti akan berubah


Bulan ni paling jarang aku pergi gym, ni pasal BTN dan sukan lah yang buat aku makin malas. Dalam otak aku pikir minggu depan aku stat balik. Tak boleh jadi ni. Nanti berat naik.

Minggu ni paling bosan. Tapi minggu depan pasti akan berubah. Aku ada merancang sesuatu untuk minggu depan. Ape yang aku rancang tu, harap menjadilah.

Aku dah mula bosan dengan life yang same saje setiap hari. Bagun pagi aku dah tau ape yang akan jadi hari ini. Sebab ulang bende semalam. Kerja ok, lain-lain la. Semalam sikit, hari ni banyak. Tu tak pe.

Tapi jadual harian ni macam dah tetap je. Dah dua bulan aku tak balik melaka, rase macam nak balik la.

Minggu depan aku nak setiap hari aku buat lain-lain perkare. Untuk mengelak kebosanan berlaku. Tapi malam tadi mimpi tak best..

Minggu ni aku training karaoke. Sebab jumaat ni aku kene perform untuk Dinner Akuan Awam. Haha..comfirm lawak. Aku ingat nak bawa lagu baru. Tapi atas nasihat staff aku, kene la bawa lagu 90-an atan 80-an..sebab nak bagi itu Dato' AG layan stone..

Lagu yang menjadi pilihan aku, bukan kerna nama nyanyian ramli sarip. Jangan jadi ramli sirap sudah. Besok dah reasel..untuk nyanyi aku takde masalah. Lagu tu aku selalu nyanyi kat karsaoke.

Dulu mase kat IPN pun aku pernah perform lagu tu, akustik lagi..

Samada ok ke tak ok, tengoklah besok..

Ulasan

HLiza berkata…
malangle sape kena dengau kau nyanyi..huhu..Anyway, good luck.
amirahsyuhada berkata…
wei mehler balik, tolong aku basuh rumah..hehe, sian kat aku tak larat sorang.
HLiza berkata…
Kalau Iqa ada kat sana.....

Dah lama Iqa pecut.

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…