Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 11 Ogos 2009

sukan BPOPA


Ayuh semarak sukan di opis aku. Sukan lagi. Tapi kali ni sukan dalam BPOPA. Sume game jenis yang dalaman le. Yang bestnye chess pun ade. Tau tau la chess ni meamng faberet aku. Ni dua orang pencabar terdekat aku.

Otai chess ni kalau tengok dari gambar dah comfirm tau. Yang rambut putih le tu. Aku dah buat lebih kurang 100 friendly dengan die, tapi haram tak penah menang. Betul la kate orang, lagi tue lagi banyak makan garam.

Aku masuk pingpong, dart, dengan chess. Pingpong esok. Tapi aku tak dapat main. Ade exam JPA. Game lain lepas raye.

Teringat aku mse mule-mule belaja chess, my sibling beli chess yang kecik tu. aku pon lorat la nak main juga. Rasenye mase aku umur 8 tahun la agaknye. Lepas dah tau main , aku lawan la dorang. Kalau kalah aku terus menangis nak buang chess tu.

Rasenye penah terbuang kot..hahaha..
Share:

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

woi bukan pernah terbuang, setiap kali beli je, ko main je, kalah terus kau buang, beli je kena buang, beli je kena buang, sampai ko besar macam tulah kami punya derita tau.

HLiza berkata...

Ha ha ha baru along ingat betapa buruknye perangai ko..kita orang dah tak larat layan perangai ko yg tak boleh kalah tu. Nasib baik dah besar cepatlak kau bertaubat.

Tanpa Nama berkata...

ha'ah kan long, nasiblah bila dah besar berkat berpuluh papan chess yang kitaorang beli, ko dah terer dan boleh beat kitaorang semua. Kau agaklah otai tu berapa ratus papan chess yang dah kena buang sebelum dia jadi otai?