Langkau ke kandungan utama

Hujung minggu yang lalu

Hari minggu yang lalu..pergi karok dengan member. Lame dah tak training vokal ni. Sekali dapat lepas, kulepaskan jua suara ku ini. Ramai yang tak suke karaoke ni. Aku pun pelik. Tapi dorang suke nyanyi, dalam bilik air dorang melalak, dalam kete pun dorang melalak. baik pergi karaoke.

Lepas tensen...

Ha..gamabr ni ade sesuatu yang menarik. malam minggu lepas, aku tengah syok tido amid ngan abe kejut aku. Ajak pergi pusing-pusing. Aku peduli ape. Dalam kete pun aku tido juga. Sekali dorang pergi Lorong Haji Taib.

Bile name jalan tu disebut, mesti orang ingat nak buat keje tak elok. Abe bawa kitorang jumpe Pak Dien tukang urot. Best juga die urot kaki aku. Memang sejak dua tahun kaki aku problem sket. Pak Dien kate kaki aku terseliuh.

Tapi best die urot. Terase macam nak jerit pun ade juga. Keberkesanan die memang nampak la.
Kalau ade mase, nak juga pergi lagi. Cube perhatikan betul-betul gambar ni. Ade ape ditengah-tengahnye?

Seseorang yang cun tengah mencari rezeki dengan cara haram. Kenapa la dorang buat macam ni, muke cun tapi akhlak buruk otak singkat. Nak care senang je dapat duit. Jual badan dah boleh dapat 2,3 ribu sebulan.

Bengong, pergilah buat kerje yang halal. Nak cepat kaye je. Ape tak tau ke yang duit tu tak berkat.

Haritu aku bacae anak pak cik usin nak hapuskan kerje ni. Tapi makin belambak ade laaku tengok. Cakap tak seberapa bikin la dorang ni.

Ulasan

amirahsyuhada berkata…
ko bayang le, akademik sampai pmr je agaknyer, kerja apalah yang dapat, petrol pump semua bangla dah sapu, kerja kilang pun sama, paling2 kalau dapat pun kerja yang gaji rm300 je sebulan, kau nak bandingkan dengan satu malam rm300, perhhh,senang cerita ni semua salah kerajaan la.
HLiza berkata…
woi takde ke tempat lain PakCik urut tu nak kerja..gi lah tempat2 yg family-friendly sikit..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…