Langkau ke kandungan utama

Dah macam bukan orang melaka

Padang bola yang telah mencungkil bakatku

Hujung minggu lepas balik melaka. Nak tunaikan permintaan ibu tercinta. Aku malas nak balik pasal takut terkenang cerita lama. Balik aku terus jumpa Amy, lepak dengan dia kat rumah fir. Pastu ajak arif pergi sahur kat asam pedas power.

Lama pulak rasa tak lepak dengan dorang. Cam biasa la cerita pasal dulu-dulu. Nampaknya Arif giat mengembangkan Usananya, Amy pula dengan kedai Hanphone la. Dorang ni memang otak business. Aku doa korang berjaya lah hendaknya.


Event yang cambest bile berbuka dengan member-member PV 225. Dorang ni kepingin nak makan ikan bakar. ang dorang tahu UMbai. Fuck la umbai bukan best pun. Mahal pula tu..

So...Alai la...

Memang puas hati makan kat situ. 1st time aku makan lala bamboo. Sebelum ni nak makan cam tak sure je boleh makan. Giler makan samapi nak muntah tu. Ape-ape pun thanks la kat Abe, die open table.

Peliknya sekarang ni aku bile balik melaka selalu salah jalan. Dah macam bukan orang melaka pulak aku ni. Hopefully dapat jadi bukan orang melaka.

Balik tadi aku dengar ceramah Dato' Fadzilah Kamsah. satu topik yang menarik, kenapa mesti pilih murung kalau boleh ceria. Satu key yang menarik, maafkan semua orang hati akan lapang.

Tapi adakah orang akan memaafkan aku...

Ulasan

oldrockers berkata…
bila nak masuk sport rim 18 keta tu?
amirahsyuhada berkata…
asam pedas power buka? jam berapa? aku g kul 5.30 ptg tutup lg
HLiza berkata…
Ha ha ..abang Adan dah cium bau kereta tu..mana kau nak sorok..

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…