Langkau ke kandungan utama

April-harapan langit terus cerah


Woi sekarang dah April la!

Bulan ni bula April. Gua harap bulan April ni gua sihat wa'alfiat. Bulan mac lepas, gua rasa paling tak best langsung dengan tahap kesihatan gua.

Lu orang bayangkan la, minggu pertama mac gua demam dan batuk2. Minggu kedua dan ketiga gua sakit mata. Pastu minggu ke empat gua demam balik. Gua bukan tak tahan semua tu. Tapi ianya mengganggu prestasi kecergasan gua.

Tapi sakit-sakit pun gua pergi gym pula.

Gua mula rasa nak serius balik dengan gym ni pasal gua tengok nama member gua usop menang Mr Selangor tahun 2009. Gila, mamat tu dulu gua yang train.

Gua ingat lagi, dia datang kat gua minta ajar main besi kat Top Gym Pandan Indah. Masa tu badan dia macam apek senario je. Gua suruh angkat besi 30 , 40 kg pun dia tak larat. Tak sangka bila gua dah stop 2 tahun ni, dia still carry on train. Sampai jadi champ Mr Selangor!

Memang membakar semangat gua. So gua sedang sangat serius main gym sekarang. Pemakanan pun gua jaga bagai nak gila. Sekarang dah hampir sebulan gua tak sentuh nasi. Gula pula dah hampir 2 minggu gua tak minum. Tapi akibatnya, muka gua pucat masa nak main futsal.

Gua harap April ni gua tak di landa demam ke, sakit kepala, pening ke. Gua nak doa ni untuk kesejahteraan tubuh badan gua.

Meh cepat kita angkat tangan sama-sama. Gua baca lu orang amin.

-Dr Fadzilah Kamsah kata , kita kena doa khusus hajat kita, baru dapat. -

Ulasan

Hazzy Ishak berkata…
wah best tgk badan abang ketak ketak
wowoootttt
Hazzy Ishak berkata…
perasan tak orang luar (mat saleh) lebih pentingkan bentuk badan berbanding negara kita

hiks
Mr feckry berkata…
hazzy:betul2.orang malaysia malas bersukan
enyheartsdiamond berkata…
ketul2 ketak2 lah lepas ni :D
::cdot the dot:: berkata…
lu tau tak, bln 4 ni org cina pling takut tau, bulan hantu...maknanya ko adalah hantu!!!
ayut berkata…
aku aminkan untuk aku sekali..
farhana berkata…
Wah..rajn pegi gym...
n xmakan nasi sebulan..
tabik springggg =))

-Dr Fadzilah Kamsah kata , kita kena doa khusus hajat kita, baru dapat. -
Suka ayat ni.
annfrendly berkata…
memang kuat betol semangat..
semangat waja+kental=8pax..
semoga tercapai hasrat
kalau ketak ok la ..jgn lagi gemuk sudah..hehehhehe...rabu futsal beb
Mr feckry berkata…
eny:gua nak jadi macam the rock
Mr feckry berkata…
cdot:hotak lu
Mr feckry berkata…
ayut: amin
Mr feckry berkata…
Farhana: cuba try
Mr feckry berkata…
ann:8xpack?
Mr feckry berkata…
embun: comfirm

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…