Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 5 April 2010

April-harapan langit terus cerah


Woi sekarang dah April la!

Bulan ni bula April. Gua harap bulan April ni gua sihat wa'alfiat. Bulan mac lepas, gua rasa paling tak best langsung dengan tahap kesihatan gua.

Lu orang bayangkan la, minggu pertama mac gua demam dan batuk2. Minggu kedua dan ketiga gua sakit mata. Pastu minggu ke empat gua demam balik. Gua bukan tak tahan semua tu. Tapi ianya mengganggu prestasi kecergasan gua.

Tapi sakit-sakit pun gua pergi gym pula.

Gua mula rasa nak serius balik dengan gym ni pasal gua tengok nama member gua usop menang Mr Selangor tahun 2009. Gila, mamat tu dulu gua yang train.

Gua ingat lagi, dia datang kat gua minta ajar main besi kat Top Gym Pandan Indah. Masa tu badan dia macam apek senario je. Gua suruh angkat besi 30 , 40 kg pun dia tak larat. Tak sangka bila gua dah stop 2 tahun ni, dia still carry on train. Sampai jadi champ Mr Selangor!

Memang membakar semangat gua. So gua sedang sangat serius main gym sekarang. Pemakanan pun gua jaga bagai nak gila. Sekarang dah hampir sebulan gua tak sentuh nasi. Gula pula dah hampir 2 minggu gua tak minum. Tapi akibatnya, muka gua pucat masa nak main futsal.

Gua harap April ni gua tak di landa demam ke, sakit kepala, pening ke. Gua nak doa ni untuk kesejahteraan tubuh badan gua.

Meh cepat kita angkat tangan sama-sama. Gua baca lu orang amin.

-Dr Fadzilah Kamsah kata , kita kena doa khusus hajat kita, baru dapat. -
Share:

15 comments:

Hazzy Ishak berkata...

wah best tgk badan abang ketak ketak
wowoootttt

Hazzy Ishak berkata...

perasan tak orang luar (mat saleh) lebih pentingkan bentuk badan berbanding negara kita

hiks

Mr feckry berkata...

hazzy:betul2.orang malaysia malas bersukan

enyheartsdiamond berkata...

ketul2 ketak2 lah lepas ni :D

::cdot the dot:: berkata...

lu tau tak, bln 4 ni org cina pling takut tau, bulan hantu...maknanya ko adalah hantu!!!

ayut berkata...

aku aminkan untuk aku sekali..

farhana berkata...

Wah..rajn pegi gym...
n xmakan nasi sebulan..
tabik springggg =))

-Dr Fadzilah Kamsah kata , kita kena doa khusus hajat kita, baru dapat. -
Suka ayat ni.

annfrendly berkata...

memang kuat betol semangat..
semangat waja+kental=8pax..
semoga tercapai hasrat

embun d tengah malam berkata...

kalau ketak ok la ..jgn lagi gemuk sudah..hehehhehe...rabu futsal beb

Mr feckry berkata...

eny:gua nak jadi macam the rock

Mr feckry berkata...

cdot:hotak lu

Mr feckry berkata...

ayut: amin

Mr feckry berkata...

Farhana: cuba try

Mr feckry berkata...

ann:8xpack?

Mr feckry berkata...

embun: comfirm