Langkau ke kandungan utama

Mr. Fitness


Gelaran Mr. Fitness Gym rakyat sudah di canang.

Semalam, seperti biasa gua dengan rutin gua. Bila tepat pukul 4.30, gua akan berlari dari meja gua dan terus punch kad tepat-tepat. Sebab dulu cikgu gua pernah cakap masa itu emas.

Macam hari-hari lain , gua akan terus memecut kereta gua ke Gym rakyat di Kementerian Belia Sukan. Sampai di kaunter gym, gua punya intructor tanya gua," Zul , ko isi borang ini."

Gua pun baca kuat borang tu," Pertandingan Mr. Fitness."

Dengan pantas gua meletakkan borang tu kembali. Seolah-olah menidakkan keinginan untuk join tournement tu.

Intructor yang gua panggil wak tu pun tanya," napa? ko tak nak masuk ke? Masuk je la. Cari pengalaman".

"Wak tak mau la, nanti tak kahwin plak," jawab gua.

"Aik apasal pula tak kawen," tanya wak lagi.

Gua pun beri keterangan," wak, wak rasa kalau awek saya tunjuk gambar saya masa pertandingan tu kat mak bapa dia, agak-agak mak bapa dia boleh terima ke bakal menantu dia pakai spender di hadapan khalayak ramai?"

Wak terkedu seribu bahasa.

Kalau gua dah kahwin lain cerita, mak mertua tak la cakap apa-apa. Pasal gua dah sah jadi menantu dia. Tapi gua tak mau la join pertandingan peraga badan sambil pakai spender. Gila malu beb. Kalau gua mau join pun gua akan join game gusti lengan.

Tahun depan memang gua nak masuk.

Ulasan

Hazzy Ishak berkata…
mak gua mesti terima punya

ha ha ha
Mr feckry berkata…
Hazzy:comfirm ?
wah..gusti lengan dah la buyong..hahahha..
Mr feckry berkata…
embun:sape buyonng?
btul jg...kang x pasal2 kena reject dek mertua...
farhana berkata…
Hehe...bgus la fkr pasal 2..
gpon aurat pon kena jaga =)
Mr feckry berkata…
Farhana: memang gua pikir camtu pun
enyheartsdiamond berkata…
tehehehe.. boroi lah tu ;p
::cdot the dot:: berkata…
lu pakai g string jek babe...tersedak apak mentua lu tgk...
y@n@ M!B berkata…
huyoo rajen gi gym smpi dpt offer msk tournament fitness..hehe..hebat2 =)
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
sorry adik dan akak gua semua dah berpunya
Mr feckry berkata…
eny:boroi,jauh sekali
Mr feckry berkata…
cdot:hotak lu
Mr feckry berkata…
yana: skg ni memang tgh aktif
Mr feckry berkata…
brutal: gua pun dah berpunya le
Sampai begitu sekali. hahaks.
Cahaya F. berkata…
same je b4 ke afta kawen. ttp xleh!
Sesumpah berkata…
gua minat gusti kepala!


:D
Mr feckry berkata…
cahaya f:huhu.tak bestnye
Mr feckry berkata…
sesumpah: lu bagi tau gua macam mana gusti kepala?
Keke.

mak wa suke lah :)
Nazatul shima berkata…
hahaha..xley blah..tpi kalau ko masuk contest ni,nnti aku gi tgok ey..hahaaa..
Solehah berkata…
nasib baik tak setuju..bagus2..
annfrendly berkata…
baguslah..
respect..
ermm sampai sekarang masih terfikir nape ek pertandigan bina badan kena pakai suar kecik?? pastu lumur minyak kasi kilat...
cik bunbun berkata…
hahaha. nicee :D betol jugak tu. mertua mesti akan fikir doploh kali kot. fufufuuuu
Mr feckry berkata…
Nazatul:wa lu bg wa sokongan moral tu
Mr feckry berkata…
soleha:uh lu menentang ek
Mr feckry berkata…
ann,: sebab baru nampak otot tu berkilau
Mr feckry berkata…
bunbun:sampai 20X?
ayut berkata…
bukan aja awek kau nye mam tak terima kau jadi menantu, aku pun dah cakap, ko jangan panggil aku acik kalo dah terpampang gambar ko pakai spender dikhalayak ramai tu. Putus..ok..putus!
Mr feckry berkata…
ayut:kejam sungguh!

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…