Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 13 April 2010

Mr. Fitness


Gelaran Mr. Fitness Gym rakyat sudah di canang.

Semalam, seperti biasa gua dengan rutin gua. Bila tepat pukul 4.30, gua akan berlari dari meja gua dan terus punch kad tepat-tepat. Sebab dulu cikgu gua pernah cakap masa itu emas.

Macam hari-hari lain , gua akan terus memecut kereta gua ke Gym rakyat di Kementerian Belia Sukan. Sampai di kaunter gym, gua punya intructor tanya gua," Zul , ko isi borang ini."

Gua pun baca kuat borang tu," Pertandingan Mr. Fitness."

Dengan pantas gua meletakkan borang tu kembali. Seolah-olah menidakkan keinginan untuk join tournement tu.

Intructor yang gua panggil wak tu pun tanya," napa? ko tak nak masuk ke? Masuk je la. Cari pengalaman".

"Wak tak mau la, nanti tak kahwin plak," jawab gua.

"Aik apasal pula tak kawen," tanya wak lagi.

Gua pun beri keterangan," wak, wak rasa kalau awek saya tunjuk gambar saya masa pertandingan tu kat mak bapa dia, agak-agak mak bapa dia boleh terima ke bakal menantu dia pakai spender di hadapan khalayak ramai?"

Wak terkedu seribu bahasa.

Kalau gua dah kahwin lain cerita, mak mertua tak la cakap apa-apa. Pasal gua dah sah jadi menantu dia. Tapi gua tak mau la join pertandingan peraga badan sambil pakai spender. Gila malu beb. Kalau gua mau join pun gua akan join game gusti lengan.

Tahun depan memang gua nak masuk.
Share:

32 comments:

Hazzy Ishak berkata...

mak gua mesti terima punya

ha ha ha

Mr feckry berkata...

Hazzy:comfirm ?

embun d tengah malam berkata...

wah..gusti lengan dah la buyong..hahahha..

Mr feckry berkata...

embun:sape buyonng?

rin~eirie de' sEcond berkata...

btul jg...kang x pasal2 kena reject dek mertua...

Mr feckry berkata...

rin:btul2

farhana berkata...

Hehe...bgus la fkr pasal 2..
gpon aurat pon kena jaga =)

Mr feckry berkata...

Farhana: memang gua pikir camtu pun

enyheartsdiamond berkata...

tehehehe.. boroi lah tu ;p

::cdot the dot:: berkata...

lu pakai g string jek babe...tersedak apak mentua lu tgk...

y@n@ M!B berkata...

huyoo rajen gi gym smpi dpt offer msk tournament fitness..hehe..hebat2 =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

sorry adik dan akak gua semua dah berpunya

Mr feckry berkata...

eny:boroi,jauh sekali

Mr feckry berkata...

cdot:hotak lu

Mr feckry berkata...

yana: skg ni memang tgh aktif

Mr feckry berkata...

brutal: gua pun dah berpunya le

Eqah Zaque Billetdoux berkata...

Sampai begitu sekali. hahaks.

Cahaya F. berkata...

same je b4 ke afta kawen. ttp xleh!

Sesumpah berkata...

gua minat gusti kepala!


:D

Mr feckry berkata...

cahaya f:huhu.tak bestnye

Mr feckry berkata...

sesumpah: lu bagi tau gua macam mana gusti kepala?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Keke.

mak wa suke lah :)

Nazatul shima berkata...

hahaha..xley blah..tpi kalau ko masuk contest ni,nnti aku gi tgok ey..hahaaa..

Solehah berkata...

nasib baik tak setuju..bagus2..

annfrendly berkata...

baguslah..
respect..
ermm sampai sekarang masih terfikir nape ek pertandigan bina badan kena pakai suar kecik?? pastu lumur minyak kasi kilat...

cik bunbun berkata...

hahaha. nicee :D betol jugak tu. mertua mesti akan fikir doploh kali kot. fufufuuuu

Mr feckry berkata...

Nazatul:wa lu bg wa sokongan moral tu

Mr feckry berkata...

soleha:uh lu menentang ek

Mr feckry berkata...

ann,: sebab baru nampak otot tu berkilau

Mr feckry berkata...

bunbun:sampai 20X?

ayut berkata...

bukan aja awek kau nye mam tak terima kau jadi menantu, aku pun dah cakap, ko jangan panggil aku acik kalo dah terpampang gambar ko pakai spender dikhalayak ramai tu. Putus..ok..putus!

Mr feckry berkata...

ayut:kejam sungguh!