Langkau ke kandungan utama

Pergaduhan Tuhan dan Manusia


Semalam gua dan Nono layan story poster kat atas ni. Samapi tersengguk-sengguk kepala gua tengok. Tapi gua ingat tak ingat juga storyline film ni.

Meh gua komen sikit.

1st, f**K kat director filem ni. Satu penghinaan bagi kat umat Islam. Berjaya pula tu. May be orang lain ingat cerita hanya dogengan je. Tapi gua dah loya tengok cerita yang kononnya dongengan tapi hakikatnya hina Islam. Pelik betul gua FINAS tak kaji ke, atau dorang tak alert dengan dakyah yahudi laknatullah ni? Boleh lepas tengok kat Malaysia. Filem Muallaf arahan arwah Yasmin ahmad dorang ban pula.

Kenapa gua kata film ni hina Islam? Watak Perseus dalam filem tu sebiji menggambarkan karektor Nabi Isa a.s. Cara dia lahir, dan cara kehiduapan baginda. Pastu dia betul-betul menggambarkan Tuhan Zeus tu seolah-olah karektor Allah. Tu yang buat gua hangin ni dengan director tu.

Terpulangkan kat orang lain nak terima filem tu macam mana. Tapi gua tengok cerita tu dan komen mengikut pemerhatian gua.

Lu orang terfikir tak, dulu yahudi ni bagi mesej tak jelas sangat, cam cerita Lord Of The rings. Mesej dia kurang jelas sangat. Tapi kalau tengok dua tiga kali, pastu ingat cerita sejarah Islam dan pasal kiamat baru tahu ada relation. Mesej dia kabur sangat masa tu. Terfikir tak lu orang mata dalam Lord Of The Rings tu di adaptasikan dari mata Dajjal?

Tapi sekarang, cerita2 macam 2012, Clash of titan terang-terangan menyindir Islam. Seolah-olah mereka terlalu angkuh mengatakan Jesuss Chriist tu anak tuhan.
Siap, dia buat sekali adengan hubungan seks Tuhan Zeus dengan mak Perseus tu. Memang angkuh yahudi ni.

Gua dari dulu lagi benci dengan yahudi ni. Dah sejarah orang Islam ni dia ubah. Sejarah dia pun dia ubah untuk kepentingan sendiri.

Gua layan cerita ni sebab gua dengar citer ni box office sedunia. Gua pelik, camner boleh box office satu dunia, sedangkan jalan cerita tak best langsung. Cuma kesan cgi je yang gempak.

Entah-entah box office tu kencing je kot. Yahudi kan memang penipu!

-Mesti lu orang ingat gua ni memandai je kan. Buat andaian ikut sesuka hati, lantak korang la kalau suka nak ambil ringan pasal dakyah laknatullah ni-

Ulasan

adeii..payah jugak ni..naper la tak ditapis kalau betul...buta hati barangkali..ke terlepas pandang
ElyaElmo berkata…
ha!!!ari tu company elya treat kiterang citer ni...tp elya tak gi !sebb elya dgr citer ni mcm mempersendakan Islam....so mmg betol la kan.. sib baik tak giiii..
Mr feckry berkata…
mbun: dorang nak untung
Mr feckry berkata…
elya: memang betul persendakan islam
ayut berkata…
Kebanyakan cerita dorang ni, dorang campur aduk dengan cerita dalam bible, macam jugak cerita Hellboy2 yang juga tentang yakjuj dan makjud sebenarnya. Yang aku heran ni orang islam susah betul nak buat cerita base on kisah dalam al-quran, tapi maybe sbb kita takut salah cerita pulak,tak macam westerner suka hati depa je nak hina agama depa sendiri sebab mereka sebenarnya memang dah tak percaya pun dengan agama depa.
ooo...lum tgk citer ni lgi..
hurmm,skg da tau movie ni menghina islam,thanks..
annfrendly berkata…
errr baru ingat nak pi nonton citer ni..
tak jadilah.. tanak bagi dwett kat orang yg hina islam...
Mr feckry berkata…
ayut: nanti aku call afdlin shauki
Mr feckry berkata…
ririe: nak tengok takpe
Mr feckry berkata…
ann: tengok bole, tapi mau jaga-jaga la

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…