Langkau ke kandungan utama

Berryl's the coklat factory


Dah lama tak dapat cuti tiga hari. Rasa macam best gila. Semalam hari jumaat. Gua bukan nak story pasal apa tajuk khutbah hari tu.

Lu orang pernah makan tak coklat Beryl's?

Ha, kalau pernah gua nak bagi tau gua pergi jamuan kat kilang coklat tu. Gua tak perasan yang gua pernah makan ke tak. Sebab sebelum ni gua main makan je coklat. Tak pula gua belek ape namanya.

Lebih-lebih lagi kalau coklat yang dibelikan oleh orang.

Beratur sambil menadah coklat

Seyes, coklat ni memang sedap. Sedapnya....ya Allah..tuhan saja yang tahu. Patut la ramai gila yang datang jamuan tu. Gua datang pukul 11. Masa tu kilang tu dah crowded gila. Biasa la, makan free. Mesti ramai datang.

Mula-mula gua beratur nak ambil coklat, pastu nono cakap kat gua, ramai yang potong q. Gua rasa agak tercabar.

ramai tak manusia di sana?

Mana taknya, gua ni memang pro bab potong memotong q. Dengan selamba gua potong q dan hasilnya, nak dekat segayung gua dapat coklat. Kalau gua tak buat lencongan memotong q, gua rasa memang lama la gua q.

Opps pasal diet? Gua jahanamkan diet gua selama dua hari ni. Esok baru gua start balik.

Ulasan

::cdot the dot:: berkata…
baguslaa...pegi tak ajak gua...selalu pergi dgn no 1 jek...
Mr feckry berkata…
cdot:ajak la apek
annfrendly berkata…
owh nooooo.........
apsal tak bagitaw awal2....
ada lagi tak??
ke 1 day aje...
seyes minat tahap gaban gan chocs berly's nie... paling gile suke makan almond tiramisu..
perh.. termimpi2 rasenye... hahhaaa
takyah diet...relax2 saja
Mr feckry berkata…
Ann:kalau tak silap hari ni las
Mr feckry berkata…
embun:kene, banyak game lagi nak masuk
::iNDa:: berkata…
Oh i love coklat..
Pgi tak ajak kita pun erkk..huhu
Awk diet jgk ker?Nmpak xgumuk pun?
Mr feckry berkata…
inda:ni diet untuk sukan
cikmemy berkata…
aku jeles.aku jeles.ok.diulang memang aku jeles.......uwaaaaaaaaaa.camne ko dapat invitation ni.makan coklat free banyak2 tu.......aaaaaaaaaaaaaa..jeles.
Mr feckry berkata…
cikmemy:tengok orang la..hahah
alinac lover berkata…
mak aih!!!

i pon dpt colelat tadi..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…