Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 31 Mei 2010

Lantai Merah-4

Di suatu petang yang damai. Angin bertiup bersepoi-sepoi bahasa. Andai ada Angelina Jolie sambil memakai skirt labuh, pasti akan beterbangan skirnya itu.

Petang itu, sebagai student sangat aktif beriadah, bola sepak sudah di jadikan agenda rutin. Setiap petang itulah agenda utama. Aku pergi padang membawa motor kawan sebilik ku atau dalam bahasa inggeris di panggil toiletmate.

Di padang aksi kelincahanku, memang tidak dapat diragu. Skill ronaldo menjadi mainan di kakiku sehigga membuat rakan-rakan sepadang dengan ku menyirap sebab tak dapat bola.

Selesai main bola.

"Karl, nak tumpang kau balik hostel boleh?" tanya rakanku yang di panggil kekal.

"Boleh, apa salahnya, saing kena la tolong saing," jawab ku.

Baru saja aku nak gerakkan motor aku, ada lagi yang menahan.

"Karl, tumpang kau la," Mamat pun nak tumpang sekali.

Aku menjawab," weh tiga orang la ni. Kalau kena tahan macam mana?"

"Ala, jangan la lalu tempat ada polis. Kau ikut short cut je," jelas mamat.

Aku bawa juga mereka berdua naik motor. Kalau di tinggal rasa zalim pula. Sebab padang dan hostel kami kira agak jauh juga. Pada suku awal perjalanan kami everything is ok. Sambil bawa motor aku menyanyi lagu sejati.

Aku masuk simpang terakhir untuk ke hostel.

Malang tak berbau. Polis sudah menunggu mangsanya sambil minum air teh ais ikat tepi letak straw.

Meraka melambai tangan isyarat suruh kami berhenti.

Sengaja aku buat brek emergency. Tetiba Mamat bersuara," Cik buta ke? Tak nampak dah tiga orang naik motor. Mana muat nak tambah seorang lagi?"

Petang itu kami selamat sampai ke hostel dengan sekeping surat saman.
Share:

21 comments:

embun d tengah malam berkata...

tahniah dpt surat saman

akuvision berkata...

apa la si mamat tu, menjawab tu yang kene saman!

y@n@ M!B berkata...

haha mmg tak menahan sound mat bond (polis) gitu.. =p

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

haaa kan dah kena saman :P

Mr feckry berkata...

embun:benci

Mr feckry berkata...

akuvision:mulut dia celupar

Mr feckry berkata...

yana:brani tak menempat

Mr feckry berkata...

misslolly:sape nak bayar

alinac lover berkata...

hahahha~

very de sengal~ ngeh2~

aNiSa hANg tUaH berkata...

tahniah yer tahniaaaahh
hahaha

HonEyBuNNy berkata...

ngeh3...takziah dpt surat saman..hahahha

Mr feckry berkata...

alinac:ayo..sengal?

Mr feckry berkata...

anisa:tahnia?

Mr feckry berkata...

honey:kenapa takziah tapi gelak

Sesumpah berkata...

hahaha padan muka :D

Anne Boleyn berkata...

hahaha..tahniah... bape kena saman tu? hehe btw, stylo arh pic moto merah tu!

Mr feckry berkata...

sesumpah:ceh

Mr feckry berkata...

annee:adela 2.50

annfrendly berkata...

hiiiihiii,, kelakar..
kesian pun ader... tapi baguslah gak sebab semangat setiakawan & tolong menolong.
tu yang membanggakan tu..

Mr feckry berkata...

ann:dah namanye dok hostel

::cdot the dot:: berkata...

alhamdulillah...sekurang2 nya lu org selamat!!