Langkau ke kandungan utama

Lantai Merah-4

Di suatu petang yang damai. Angin bertiup bersepoi-sepoi bahasa. Andai ada Angelina Jolie sambil memakai skirt labuh, pasti akan beterbangan skirnya itu.

Petang itu, sebagai student sangat aktif beriadah, bola sepak sudah di jadikan agenda rutin. Setiap petang itulah agenda utama. Aku pergi padang membawa motor kawan sebilik ku atau dalam bahasa inggeris di panggil toiletmate.

Di padang aksi kelincahanku, memang tidak dapat diragu. Skill ronaldo menjadi mainan di kakiku sehigga membuat rakan-rakan sepadang dengan ku menyirap sebab tak dapat bola.

Selesai main bola.

"Karl, nak tumpang kau balik hostel boleh?" tanya rakanku yang di panggil kekal.

"Boleh, apa salahnya, saing kena la tolong saing," jawab ku.

Baru saja aku nak gerakkan motor aku, ada lagi yang menahan.

"Karl, tumpang kau la," Mamat pun nak tumpang sekali.

Aku menjawab," weh tiga orang la ni. Kalau kena tahan macam mana?"

"Ala, jangan la lalu tempat ada polis. Kau ikut short cut je," jelas mamat.

Aku bawa juga mereka berdua naik motor. Kalau di tinggal rasa zalim pula. Sebab padang dan hostel kami kira agak jauh juga. Pada suku awal perjalanan kami everything is ok. Sambil bawa motor aku menyanyi lagu sejati.

Aku masuk simpang terakhir untuk ke hostel.

Malang tak berbau. Polis sudah menunggu mangsanya sambil minum air teh ais ikat tepi letak straw.

Meraka melambai tangan isyarat suruh kami berhenti.

Sengaja aku buat brek emergency. Tetiba Mamat bersuara," Cik buta ke? Tak nampak dah tiga orang naik motor. Mana muat nak tambah seorang lagi?"

Petang itu kami selamat sampai ke hostel dengan sekeping surat saman.

Ulasan

tahniah dpt surat saman
akuvision berkata…
apa la si mamat tu, menjawab tu yang kene saman!
y@n@ M!B berkata…
haha mmg tak menahan sound mat bond (polis) gitu.. =p
haaa kan dah kena saman :P
Mr feckry berkata…
embun:benci
Mr feckry berkata…
akuvision:mulut dia celupar
Mr feckry berkata…
yana:brani tak menempat
Mr feckry berkata…
misslolly:sape nak bayar
alinac lover berkata…
hahahha~

very de sengal~ ngeh2~
aNiSa hANg tUaH berkata…
tahniah yer tahniaaaahh
hahaha
HonEyBuNNy berkata…
ngeh3...takziah dpt surat saman..hahahha
Mr feckry berkata…
alinac:ayo..sengal?
Mr feckry berkata…
anisa:tahnia?
Mr feckry berkata…
honey:kenapa takziah tapi gelak
Sesumpah berkata…
hahaha padan muka :D
Anne Boleyn berkata…
hahaha..tahniah... bape kena saman tu? hehe btw, stylo arh pic moto merah tu!
Mr feckry berkata…
sesumpah:ceh
Mr feckry berkata…
annee:adela 2.50
annfrendly berkata…
hiiiihiii,, kelakar..
kesian pun ader... tapi baguslah gak sebab semangat setiakawan & tolong menolong.
tu yang membanggakan tu..
Mr feckry berkata…
ann:dah namanye dok hostel
::cdot the dot:: berkata…
alhamdulillah...sekurang2 nya lu org selamat!!

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…