Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 20 Mei 2010

Miss a thing



Ini clip gua tengah train silat untuk persembahan di Institut Perakaunan Negara. Gua baru terjumpa clip ni. Kalau lu orang sempat dan ade masa terluang, cuba la layan. Clip ni masa kitorang tengah reasal(betul ke gua eja).

Gua rindu betul time ni. Dah lama betul gua tinggal silat. Gua harap silat tak akan mati dalam jiwa gua. Gua orang melaka. Pada gua orang melaka mesti pandai silat Pasal kita dari negeri hang tuah. Takkan Melayu hilang di dunia, Takkan silat hilang di Melaka.

Gua imbas balik pasal persembahan ni.

Masa tu cik solmi selaku fasilitator gua cakap, tak pernah pun ada ahli kursus yang buat persembahan silat. Tetiba gua dapat ilham nak buat.

Gua main ajak je sesiapa yang pandai bersilat untuk buat persembahan dengan gua. Kelakarnya masa tu gua siap buat audition lagi tuh. Ada juga gua reject. Pasal, ada yang saja yang nak memandai.

Lastly gua dapat juga geng yang betul2 boleh bagi komitmen dan boleh bersilat. Gua tahu kitorang bukan dari silat yang sama, so gua gabungkan semua silat yang ada. Silat gayung, sendeng, silat helang putih, dan juga cekak. Latihan kitorang cuma dalam 5 hari je.

Agak miricle juga la.

Gua rindu group ni, sampai sekarang gua teringat. Kitorang tak mungkin akan dapat buat persembahan bersama lagi. Pasal masing-masing kerja tempat lain-lain. Induksi yang temukan kitorang. Proud giler masa tu.

Gua namakan group ni Silat Serantau. Hopefully lu orang terus bersilat.

Kalau lu orang ada anak, lu orang hantar la diorang belajar silat. Jangan biarkan warisan kita terpadam begitu saja.(gua yang samping putih, masa tu gua tembam gile)
Share:

22 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

hehe :0

kamu, sila ajar l0lly bersilat :P

y@n@ M!B berkata...

huyoo mantop..huhu..
nnt sy kawen kamu...sedekah silat ye..weeee~ ^_^

Tanpa Nama berkata...

esh!! pengsan betul ke brader yang kene blasah dgn brader baju biru tu?? gilalah!

Mr feckry berkata...

lolly:boleh je

Mr feckry berkata...

yana: anytime

Mr feckry berkata...

ain:pengsan betul

embun d tengah malam berkata...

terbaik

Mr feckry berkata...

embun:terbaik

::cdot the dot:: berkata...

lu mmg ada ciri2 lelaki idaman gua...

annfrendly berkata...

perh.. aktif betol..
silat lagi.. bina body laagi.. futsal lagi... bagus2.. manthop..

Mr feckry berkata...

cdot:lu up gua ek..hahha

Mr feckry berkata...

ann:silat dah lama tinggal

Anne Boleyn berkata...

waaaaaa..kagum dengan lu arh sebab pandai silat beb. teringin gak belajar. tapi den ni lembik. hehe

btw, project alpha tu tv show ekceli. smpena ngan PA tu, diorng de lah wat instant cash blogging..tiap2 minggu nuff akn bg 1/2 tajuk, then buat entry sal tajuk yg diberi. kena cepat2 since d 1st 50 je yg akn dpilih n dpt duit rm 20 per entry. :)

Mr feckry berkata...

anne:ala mane ade orang kuat sejak lahir..takpe, belajr je bile ade mase.

Cik Akma berkata...

silat depan owg kawennn ngehss

akuvision berkata...

terbaik bro, tak puas la tgk hanya lima menet. memang lama tak layan tgk orang bersilat camni kalau time blaja dulu selalu, ni yang search kat youtube ni!!!

Mr feckry berkata...

cik akma:anytime

Mr feckry berkata...

akuvision: gua pun dah lame tinggal benda ni

Sesumpah berkata...

weh aku dr dulu nak belajar silat







tp malas ;p

Mr feckry berkata...

sesumpah:aik malas?

Solehah berkata...

haah eh..orang melaka, keturunan hang tuah 5 bersaudara..

Mr feckry berkata...

soleha: lu pun ke?