Langkau ke kandungan utama

Miss a thing

video

Ini clip gua tengah train silat untuk persembahan di Institut Perakaunan Negara. Gua baru terjumpa clip ni. Kalau lu orang sempat dan ade masa terluang, cuba la layan. Clip ni masa kitorang tengah reasal(betul ke gua eja).

Gua rindu betul time ni. Dah lama betul gua tinggal silat. Gua harap silat tak akan mati dalam jiwa gua. Gua orang melaka. Pada gua orang melaka mesti pandai silat Pasal kita dari negeri hang tuah. Takkan Melayu hilang di dunia, Takkan silat hilang di Melaka.

Gua imbas balik pasal persembahan ni.

Masa tu cik solmi selaku fasilitator gua cakap, tak pernah pun ada ahli kursus yang buat persembahan silat. Tetiba gua dapat ilham nak buat.

Gua main ajak je sesiapa yang pandai bersilat untuk buat persembahan dengan gua. Kelakarnya masa tu gua siap buat audition lagi tuh. Ada juga gua reject. Pasal, ada yang saja yang nak memandai.

Lastly gua dapat juga geng yang betul2 boleh bagi komitmen dan boleh bersilat. Gua tahu kitorang bukan dari silat yang sama, so gua gabungkan semua silat yang ada. Silat gayung, sendeng, silat helang putih, dan juga cekak. Latihan kitorang cuma dalam 5 hari je.

Agak miricle juga la.

Gua rindu group ni, sampai sekarang gua teringat. Kitorang tak mungkin akan dapat buat persembahan bersama lagi. Pasal masing-masing kerja tempat lain-lain. Induksi yang temukan kitorang. Proud giler masa tu.

Gua namakan group ni Silat Serantau. Hopefully lu orang terus bersilat.

Kalau lu orang ada anak, lu orang hantar la diorang belajar silat. Jangan biarkan warisan kita terpadam begitu saja.(gua yang samping putih, masa tu gua tembam gile)

Ulasan

hehe :0

kamu, sila ajar l0lly bersilat :P
y@n@ M!B berkata…
huyoo mantop..huhu..
nnt sy kawen kamu...sedekah silat ye..weeee~ ^_^
Nurul Ain berkata…
esh!! pengsan betul ke brader yang kene blasah dgn brader baju biru tu?? gilalah!
Mr feckry berkata…
lolly:boleh je
Mr feckry berkata…
yana: anytime
Mr feckry berkata…
ain:pengsan betul
Mr feckry berkata…
embun:terbaik
::cdot the dot:: berkata…
lu mmg ada ciri2 lelaki idaman gua...
annfrendly berkata…
perh.. aktif betol..
silat lagi.. bina body laagi.. futsal lagi... bagus2.. manthop..
Mr feckry berkata…
cdot:lu up gua ek..hahha
Mr feckry berkata…
ann:silat dah lama tinggal
Anne Boleyn berkata…
waaaaaa..kagum dengan lu arh sebab pandai silat beb. teringin gak belajar. tapi den ni lembik. hehe

btw, project alpha tu tv show ekceli. smpena ngan PA tu, diorng de lah wat instant cash blogging..tiap2 minggu nuff akn bg 1/2 tajuk, then buat entry sal tajuk yg diberi. kena cepat2 since d 1st 50 je yg akn dpilih n dpt duit rm 20 per entry. :)
Mr feckry berkata…
anne:ala mane ade orang kuat sejak lahir..takpe, belajr je bile ade mase.
Cik Akma berkata…
silat depan owg kawennn ngehss
akuvision berkata…
terbaik bro, tak puas la tgk hanya lima menet. memang lama tak layan tgk orang bersilat camni kalau time blaja dulu selalu, ni yang search kat youtube ni!!!
Mr feckry berkata…
cik akma:anytime
Mr feckry berkata…
akuvision: gua pun dah lame tinggal benda ni
Sesumpah berkata…
weh aku dr dulu nak belajar silat







tp malas ;p
Mr feckry berkata…
sesumpah:aik malas?
Solehah berkata…
haah eh..orang melaka, keturunan hang tuah 5 bersaudara..
Mr feckry berkata…
soleha: lu pun ke?

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…