Langkau ke kandungan utama

Sukan Treasury 2010



Sukan perbendaharaan ke 36 tahun 2010

Ingat tak gua pernah post sebelum ni pasal bola padang untuk sukan treasury, kalau tak ingat mesti lu orang dah tertelan semut.

Ok, kali ni merupakan hari acara untuk olahraga pula. Gua cuma masuk satu acara gua. Acara feveret gua la apa lagi kalau bukan tarik tali. Team gua berjaya masuk ke final. Final hari esok, so tunggu esok kalau gua post cepat maknanya gua menang la. Kalau lambat, pepaham aje la.


Post kali ni gua takmau story pasal tarik tali. Sebab tu gua nak post esok. Post kali ni gua nak cerita pasal kawad.

Terlalu gua rasa macam hawau, bila gua terpaksa masuk kawad. Kawad ni adalah sangat asing di dalam hidup gua. Pada gua, kawad adalah satu acara yang sangat kejam. Sebab kena jemur panas-panas dah macam ikan salai.


Lu orang sendiri boleh nampak betapa panasnnye tadi gua kena kawad. Pukul 3.30 kena kawad untuk kontinjen. Mahu tak terbakar kulit gua. Sekarang ni kulit gua dah bertambah gelap. Dah tak putih cam dulu.

Dalam acara kawad, kontinjen gua telah diiktiraf kontinjen terbaik. Selain tu, kontinjen gua adalah yang paling ramai.

Mana tak ramai, siapa masuk kawad, dapat rm 50. Kalau menang dapat rm 100. Memang le ramai yang nak masuk. Kali ni jabatan gua macam dah terlebih peruntukan sebab, pemenang apa-apa acara akan dapat elaun menang.

Lepas kawad, gua rasa macam nak pitam. Mana taknya ini adalah kali pertama gua join kawad sejak lahir. Dah la masa berbaris tu, Timbalan Menteri Kewangan berucap lama. Sampai ada yang pengsan.

Tapi bukan kontinjen gua la.

Hari ni sudah tamat. Esok merupakan berlangsungnya acara final. So besok gua ada final tarik tali. Team bola gua dah kalah minggu lepas. Kalau tak esok gua dapat main final untuk bola juga.

Kali ni gua macam semangat terlebih untuk sukan treasury. Mungkin gua datang dengan gua punya semangat kot. Gambar kat atas tu gambar gua dengan semangat gua. Nampakkan gua macam dah gelap. Kalau tak kitorang sesama berkulit putih.

Betul la kata pepatah, isteri adalah kekuatan tulang belakang suami. Tapi gua dan nono baru bertunang dah semangat camni, kalau dah kahwin camne ek?

Lu pikir la sendiri. Ok gua nak rest, sok tarik tali final.

Ulasan

annfrendly berkata…
wah.. lebih bersemangat.. bagus ni.. kena cepat-cepat kawen.. nanti plus+++ bersemangat..
::cdot the dot:: berkata…
gua mmmg rasa hati gua berdetappp detuppp tgk lu..

ntah la kenapa hek...gua jeles dgn itu nono...

putih berkrim di sukai ramai!!
Mr feckry berkata…
ann:ok, nanti gua usaha kan
ardinihumaira berkata…
huissshhh.. dni pon nak masuk la kawad kalo dapat 50 ingget :)
Mr feckry berkata…
cdot:cikney lu mau letak mana
Mr feckry berkata…
ardjini:meh le masuk
y@n@ M!B berkata…
ololo bagusnya tepek gbr bini eh eh tunang..ngee~

maken hari maken syg gitu..gud gud gud ^_^
Mr feckry berkata…
yana:betul2

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…