Langkau ke kandungan utama

Memo jadi Bomba


Dulu gua suka tengok cerita american chooper. Citer tu pasal bikin-bikin motor. Kalau tak silap dulu documentary ni tayang kat discovery channel. Salah satu motor chooper yang dorang bikin adalah motor untuk bomba. Lawa kan motor ni.

Ok gua bukan nak story pasal motor.

Hari ni gua dapat memo dipilih dengan sukacitanya oleh bos gua untuk menjadi pegawai penyelamat aras. Gua pun pelik, apa hal gua boleh terpilih pula ni? Bila masa gua dengan bangga cakap gua minat jadi bomba?

Adoi, dorang ni main letak je nama gua. Lain kali, nak letak nama gua tanya la dulu kesanggupan gua untuk memikul amanah tu.

Gua cakap kat bos gua," tak payah penyelamat bomba la bos, kita berlatih lumba lari 100 meter. "
"Apasal pula zul?" tanya bos gua.

"Nanti, masa kebakaran semua kena lari. Siapa sampai dulu dia selamat. Siapa lari terkedek-kedek maka mati terbakar la jiwanya," explain gua pada Ketua Penolong Pengarah Bahagian Operasi Pusat dan Agensi Jabatan Akauntan Negara.

Namun gua pergi jua ke tempat ceramah, tetapi sekadar menjamah air nescafe secawan je.

Ulasan

ardinihumaira berkata…
nenonggg nenonggg... takpe2... terima aje tugas itu hehe
y@n@ M!B berkata…
hehe idea berlari tu mmg sgt efisyen..patot wat proper proposal..hohoho~ =p
Mr feckry berkata…
ardhini:oh tidak
Mr feckry berkata…
yana:tu yang gua tengah buat tu
enyheartsdiamond berkata…
hahahaaa.. mai secawan ;p


*eyh.. yg gambar kat fullhouse tu i dgn kawan2 lah.. bukan pasangan masing2..

u tak kenal muka mr khong mcm mana lagi kot ;)
cikmemy berkata…
huhu...style arh fekry ko dapat tugas tu....sebenarnye maksud tersirat bos tu, dia nak cakap ko kuat leh angkat pemadam api tu nanti..huhu..

mane leh lari..kene jalan laju2 kalau ade kebakaran..kalau lari takut jatuh tersadung lagi payah...huhu
hohohoho.

bombaaaaaaa, reban tikus saye terbakar. hak3
Mr feckry berkata…
eny:haha, gua tersilap rupanya
Mr feckry berkata…
cikmey:aaahhh...tu semua alasan
Mr feckry berkata…
miss lolly:meh gua bakar lagi
ayaa alyy berkata…
haha. mmg patut pon kena larii. akgn ader gk yg hangus
annfrendly berkata…
kelakar laaa.. adeh... sape yang terkedek-kedek tu kira mangsa yang rentung lah yer..
Mr feckry berkata…
ann:kalau oku ?
Mr feckry berkata…
ayaa:sebab tu gua suggets cam tu
::cdot the dot:: berkata…
redha jek la...


nescafe secaweee...

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…