Langkau ke kandungan utama

Bazar dah macam konsert


Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

Semalam hari pertama gua jalan pi bazar Ramadhan. Saja nak jalan-jalan cari juadah. Bila gua gerak dari office, jalan memang gile dah jem. Nasib gua naik motor. Kire tak ada hal la. Sampai rumah, gua relax jap. Lepak tengok tv sambil angkat dumbell.

Tepat pukul 6.15 petang, gua berdesup pergi bazar. Giler, kat bazar macam ade kate perry tengah gelek-gelek pula. Bapak punya ramai manusia.

Gua tengok kebanyakkan gerai sold out. Memang rezeki bulan ramdhan ni mencurah la. Gua nak cari kuih pun payah.Gua cari juga mana tau ada murtabak. Tapi semua gerai yang jual muratbak, semua dah sold out. Last-last gua pergi beli kat gerai makcik yang dekat giler dengan rumah gua.

Cucur udang dengan kuih popiya. Cukup la. Sebab semalam budak rumah gua masak.

Hari ni gua nak turun juga kat bazar. Nak cari Murtabak! Gua rindu bubur lambuk ibu gua la.

Ulasan

ardinihumaira berkata…
murtabak memang pergh sedap! dni pon nak murtabak jugak..;D
Mr feckry berkata…
ardhini:murtabak best tu
y@n@ M!B berkata…
sama la..kt bangi pun byk yg sold out..maybe 1st day pose kut..student pon xcuti..tu ramai kt bazaar...

sy cr roti bom xjmpe semlm..sold out..tsk..hr ni kena cr lg.. =p
Mr feckry berkata…
yana:lame dah gua tak pergi bazar kat bangi
makdara TERDIVA berkata…
samela..sini pun ade pesta gak..lady gaga wat konset..haha!

selamat berpuasa..
Hamzah Ian berkata…
hehe.. gua pergi bazar tapi rase mcm berdosa lak.. ade ke himpit2 laki ngan ponpuan???

siap gua terlanggar tetek akak tuh..
annfrendly berkata…
nampaknya ramai yang membeli dari membuat.. tu yg sesak tu..

murtabak.. memang bestt
Mr feckry berkata…
mak dara:die gelek tak
Mr feckry berkata…
hamzah:betul gua pun camtu
Mr feckry berkata…
ann:lepas juga hajat gua

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…