Langkau ke kandungan utama

Beteri HP memang nak kene buang


Ok, gua pakai handphone ni.

Actually gua dah pakai bende ni lebih setahun. Sepanjang setahun dia tak buat perangai. Tak meragam. Akan tetapi, ha....bila dah setahun dia dah mula naik tocang.

Sekarang ni setiap kali call masuk kat handphone gua pasti akan berakhir dengan handphone gua terpadam. Mau tak tension, tengah sedap gua bergayut dengan nono, mesti hp gua mati. Potong stim betul .

Aganya memang jangka hayat bateri hp ni cume setahun agaknye. Selain dari batery, skrin dia pun gua rasa cam dah prob sikit. Haiyo, gua tak tahu la apa lgi selepas ni.

Ha, baru gua teringat. Gua tak tahu mana yang prob samada line atau handphone. Line punya bar kat hp gua selalu turun naik. Dah macam meter suhu pula. Boleh turun naik.Pastu kengkadang tengah syok call, tetiba connection error. Adakah ianya masalah hp gua juga? Gua guna line maxis.

Line lu orang ok tak?

Dalam tahun ni, gua tak bercadang untuk tukar hp. Tolong le jangan buat masalah wahai handphone.....!

Ulasan

HonEyBuNNy berkata…
he2...kena tukar baru kot...batery hp ila pun gtu....siang caz mlm dah low...tp mb sbb ila suka msg n gayot.kot...ihihi
Mr feckry berkata…
honey:tarak bajet nak tukar
Mak Su berkata…
maksu dah berenti pakai henpon, lega hati dan poket
y@n@ M!B berkata…
bg sy la, hp yg slide ni mmg manje sket..hehe..

hp sy pn kdg²weng jugak..tp slalunya oke je..ikut mood dia (-_-")
Mr feckry berkata…
maksu:dah kawen boleh bertindak demikian
Mr feckry berkata…
yana:ha'ah la, banyak yang komplen hp slide ni
enyheartsdiamond berkata…
rasanya line ok ja.. tak tau la kalau kat tempat lu :')
tiafazunia berkata…
kahkah!
nak tanak nmpak sgt kne tukar fon baru!
hoyeeaahhh!
::cdot the dot:: berkata…
line maxis wa ok jek....
Mr feckry berkata…
eny:gua rasa tempat gua la
Mr feckry berkata…
cdot:nampaknya tempat gua yang tak ok
annfrendly berkata…
cantik la hp...
err.. ni jage ke tak bateri tu..?
selalu takleh over charged..
pastu kene tunggu bateri betul2 kosong baru cas kan..ka..
Mr feckry berkata…
anne:selalunye tido je caj
Anna Boleyn berkata…
hp yang problem tu bro..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…