Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 26 September 2010

Beteri HP memang nak kene buang


Ok, gua pakai handphone ni.

Actually gua dah pakai bende ni lebih setahun. Sepanjang setahun dia tak buat perangai. Tak meragam. Akan tetapi, ha....bila dah setahun dia dah mula naik tocang.

Sekarang ni setiap kali call masuk kat handphone gua pasti akan berakhir dengan handphone gua terpadam. Mau tak tension, tengah sedap gua bergayut dengan nono, mesti hp gua mati. Potong stim betul .

Aganya memang jangka hayat bateri hp ni cume setahun agaknye. Selain dari batery, skrin dia pun gua rasa cam dah prob sikit. Haiyo, gua tak tahu la apa lgi selepas ni.

Ha, baru gua teringat. Gua tak tahu mana yang prob samada line atau handphone. Line punya bar kat hp gua selalu turun naik. Dah macam meter suhu pula. Boleh turun naik.Pastu kengkadang tengah syok call, tetiba connection error. Adakah ianya masalah hp gua juga? Gua guna line maxis.

Line lu orang ok tak?

Dalam tahun ni, gua tak bercadang untuk tukar hp. Tolong le jangan buat masalah wahai handphone.....!
Share:

15 comments:

HonEyBuNNy berkata...

he2...kena tukar baru kot...batery hp ila pun gtu....siang caz mlm dah low...tp mb sbb ila suka msg n gayot.kot...ihihi

Mr feckry berkata...

honey:tarak bajet nak tukar

Mak Su berkata...

maksu dah berenti pakai henpon, lega hati dan poket

y@n@ M!B berkata...

bg sy la, hp yg slide ni mmg manje sket..hehe..

hp sy pn kdg²weng jugak..tp slalunya oke je..ikut mood dia (-_-")

Mr feckry berkata...

maksu:dah kawen boleh bertindak demikian

Mr feckry berkata...

yana:ha'ah la, banyak yang komplen hp slide ni

enyheartsdiamond berkata...

rasanya line ok ja.. tak tau la kalau kat tempat lu :')

tiafazunia berkata...

kahkah!
nak tanak nmpak sgt kne tukar fon baru!
hoyeeaahhh!

::cdot the dot:: berkata...

line maxis wa ok jek....

Mr feckry berkata...

eny:gua rasa tempat gua la

Mr feckry berkata...

tia:oh tidak

Mr feckry berkata...

cdot:nampaknya tempat gua yang tak ok

annfrendly berkata...

cantik la hp...
err.. ni jage ke tak bateri tu..?
selalu takleh over charged..
pastu kene tunggu bateri betul2 kosong baru cas kan..ka..

Mr feckry berkata...

anne:selalunye tido je caj

Anna Boleyn berkata...

hp yang problem tu bro..