Langkau ke kandungan utama

Inovasi Peneraju kecemerlangan


Tahun ini Jabatan Akauntan Negara akan mengadakan sambutan hari Inovasi.

Sambutan hari inovasi yang bertemakan Inovasi Peraju Kecemerlangan akan di adakan pada 27 Oktober 2010 besamaan 19 Zulkaedah taun 1431 Hijrah.

Di samping itu pihak MOF telah menganjurkan pertandingan Jelajah inovasi. Tahun ini juga, Jabatan Akauntan Negara telah membariskan peserta yang mantap di mana kalau anda melihat gambarnya anda pasti akan berkat ," wow! mantapnya!"

Di katakan hadiah RM 1500 akan di beri kepada Johan pertandingan tersebut. Begitu lumayan sekali.

Pihak Jabatan Akauntan tahun ini begitu berminat untuk memenangi pertandingan . Di sebabkan itu.....................................


,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,










Gua di minta mewakili Jabatan Akauntan.

adoi....penat la gua. Nak kena reseach pasal Inovasi la, kena pi jogging la nak cari stamina. Nasib gua selalu pergi gym.

Lu orang boleh tolong tak bagi tau gua inovasi tu ape? Tolong jangan cakap, Eno yang dah basi okey..

Ulasan

intanurulfateha berkata…
hahahhahha gudlakkk!! :")
Mr feckry berkata…
intan:haiyoooo
tia berkata…
eno yang da basi ?
haha!

all the best! :)
Hazzy Ishak berkata…
kt sini sedang berlangsung, bro ni dr jabatan akauntan rupanya.

baru tau.HAHA

errr taman warisan tu kat mana bro?
Mr feckry berkata…
tia:semngat juang yang harmoni
Mr feckry berkata…
hazzy:kat dengan sri satria, rumah muhyidin yassin
fatian athiea berkata…
wahhh..gua doakan lu ada rzeki d c2..chaiyok2 feckry!!
Mr feckry berkata…
fatian:thanks la
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
betul ke hutang negara mencecah 500b tahun lepas

d) makan ubat hubungi docktor bijak bijak ko saja perasan lawak gampang aku itu
Mr feckry berkata…
brutal:no komen,
ardinihumaira berkata…
wow... cemerlang gemilang terbilang :D
Mr feckry berkata…
ardhini:1 m'sia la
alinac lover berkata…
eceee..gambar tu..macho ja..haha
Anna Boleyn berkata…
den tak paham diorang nak apa sebenarnya, reka something ker apa? tp gambar 1st atas tu memang mantap! nampak ada otot gym kat tangan lu. hehehe.
HonEyBuNNy berkata…
hehheheh...xdak idea la..huuhu...
Mr feckry berkata…
alinac:kureng la
Mr feckry berkata…
ana:kembang gua rasa
Mr feckry berkata…
honey:uh, camne ek
Mr feckry berkata…
honey:uh, camne ek

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…